42-годишна жена живее втори живот благодарение на планинските спасители от

...
42-годишна жена живее втори живот благодарение на планинските спасители от
Коментари Харесай

Жена без екипировка прекара 20 часа на -20 в Рила - спасиха я

42-годишна жена живее втори живот с помощта на планинските спасители от Дупница.

Кр. М. от Кюстендил, която е известна като ясновидка, в понеделник на обяд оставила багажа си пред хижа " Рилски езера " и тръгнала към остарялата хижа, като обяснила, че желае да нощува под звездите и следва божията пътека, тъй като получила Божи СМС.

" Във вторник сутринта се качихме към хижата и незабавно забелязахме, че чантите от предната вечер стояха пред входа. Разпитахме хората на влека и в хижата и разбрахме, че багажът е на някаква жена, която е пристигнала през вчерашния ден, само че не е нощувала там. Започнахме да обикаляме региона, само че нищо не намерихме. В едната чанта открихме контракт с мобилен оператор и се обадихме на номера, който беше там. Първо никой не се обади, след това дамата ни върна позвъняване и сподели, че е зад канара на рид и разказа мястото, не си чувствала краката от кръста надолу ", споделя планинският избавител Божидар Джокин.

Спасителите са подали сигнал към централата на ПСС към БЧК с данните от контракта, с цел да се локализира мястото. посредством мобилния оператор. Тръгнали да я търсят на описаното от нея място, само че се оказало, че не е там. Тя очевидно се е объркала и в гъстата мъгла не е знаела къде се намира. След дълго циркулиране, спасителите разкрили чантичка в бутилка вода и закуски и по този начин разкрили дамата зад канара в основата на връх Харамията.

" Цяло знамение е, че беше жива. На 2300 метра надморска височина, при минус 20 градуса оживяла. Може би я е избавило това, че не е заспивала. Беше облечена извънредно неуместно - с дънки, боти и якенце. Със сигурност нямаше да изкара още една вечер в планината ", добави планинският избавител. С моторна шейна и носилка тя е свалена до Паничище, откъдето е превозена с кола за спешна помощ в болница. Не е ясно за какво е тръгнала в планината, носейки със себе си две чанти с богословски книги.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР