42 000 контрабандни електронни цигари (наргилета) за еднократна употреба на

...
42 000 контрабандни електронни цигари (наргилета) за еднократна употреба на
Коментари Харесай

Електронни цигари за 1 458 000 лв. хванаха на „Капитан Андреево“

42 000 контрабандни електронни цигари (наргилета) за еднократна приложимост на стойност 1 458 000 лв. откриха митничарите при инспекция на два товарни автомобила на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, оповестяват от Агенция „ Митници “.

При единия от случаите на на пункта дошъл влекач с полуремарке с турска регистрация. Шофьорът представилдокументи за транспортираната стока – фитнес уреди от Англия за Турция. При щателна митническа инспекция, в това число с рентгенова инсталация и последвалия физически надзор, митничарите разкрили измежду заявената стока 128 кашона с 25 600 електронни цигари за еднократна приложимост. Всяка кутия е с надпис, указващ наличието на никотинова течност. Акцизната стока на стойност 896 000 лв. е арестувана.

При инспекция на различен товарен автомобил с турска регистрация митничарите разкрили в товарното помещение 82 кашона, съдържащи кутии с 16 400 електронни цигари за еднократна приложимост. Акцизната стока е била укрита измежду легално заявената – електрически скутери от Хърватия за Турция. Стойността на арестуваните нагреваеми тютюневи произведения е 562 000 лв..

По случаите са формирани досъдебни производства от проверяващи митнически инспектори под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

36-годишният турски водач на влекача с полуремарке с турска регистрация е притеглен към наказателна отговорност, като му е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 3000 лева, като с разпореждане на окръжната прокуратураму е наложена възбрана да напуща рамките на страната.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР