41-годишен мъж и момиче на 15 г. са задържани за

...
41-годишен мъж и момиче на 15 г. са задържани за
Коментари Харесай

Момиче на 15 закопчано за телефонни измами

41-годишен мъж и момиче на 15 година са арестувани за телефонна машинация след взаимни дейности на чиновници от Групово дело „ Национална полиция “ и техни сътрудници от регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора и Хасково, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Действията са осъществени на 10 август на територията на град Хасково, под директното управление на прокуратурата. Задържаният мъж е регистриран за обири, машинация, обезчестяване, държане на наркотични субстанции, както и държане на муниции без позволение. Осъждан е за безчинство, ликвидиране, кражба и телесни повреди.

Установено, е че двамата са съпричастни към телефонна машинация, осъществена същия ден в гр. Стара Загора – от 86-годишна жена са взети огромна сума пари и златни украшения.

При осъществените процесуално-следствени дейности по време на задържането, в двамата и в употребения от тях автомобил, са открити и конфискувани инкриминираната сума от 4800 лв. и златните украшения, принадлежности за взломяване, мобилни телефони и СИМ-карти, както и други движимости, свързани с незаконната им активност.

При извършени спомагателни дейности, осъществени с присъединяване на чиновници на ОДМВР - Варна и Хасково, са събрани данни, че двамата са съпричастни и към идентични закононарушения - 8 юли в гр. Хасково по отношение на 77-годишна жена и на 5 август в гр. Провадия, по отношение на 82-годишна жена.

Престъпленията са осъществени под претекст подпомагане на полицията за задържане на телефонни измамници.

Установено е, че в незаконната скица в Провадия, в ролята на пощальон е употребен възрастен мъж, който бил застрашен, че брачната половинка му ще бъде отвлечена - той взел парите от 82-годишната жертва и ги предал във Варна на арестуваното момиче.

Изяснява се съпричастността на лицата и към други закононарушения на територията на страната.

Действията по следствието не престават под надзора на Районната прокуратура в Стара Загора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР