400 легла за тежкоболни от COVID-19 предлага управителят на частната

...
400 легла за тежкоболни от COVID-19 предлага управителят на частната
Коментари Харесай

Коронавирус реалност: Управител на частна болница я дава цялата, държавата говори за големи буфери

400 кревати за тежкоболни от COVID-19 предлага шефът на частната болница " Света София " доктор Христо Мазнейков. Това са де факто всички кревати на лечебното заведение.

Трябват обаче хора, акцентира Мазнейков, който е приказвал със зам.-министъра на опазването на здравето Жени Начева. Д-р Мазнейков е безапелационен – по този начин ще може да има по-малък риск за други лечебни заведения. Тя ми благодари и сподели, че ще види какво може да направи, сподели още лекарят пред Нова телевизия. Същевременно доктор Мазнейков удостовери, че желае Нейкова да си тръгне от системата, само че това в този момент нямало нищо общо – в този момент било време за обединяване. Той разяснява това поради по-ранен собствен пост във Фейсбук. Д-р Мазнейков е безапелационен – решението е специфични ковид лечебни заведения. Според него, хората се тормозят и разумно търсят метод да бъдат прегледани и лекувани. „ Нищо не желая, единствено хората да са здрави ”, акцентира той.
Не се планува цялостен локдаун, съобщи икономическият министър Лъчезар Борисов. По думите му, единствено през второто тримесечие сме изгубили 8,5% от Брутният вътрешен продукт поради ограниченията от пролетта. " Ще приключим с недостиг, три по-добър от междинното в Европейски Съюз и дълг, четири пъти по-добър от междинното в Европейски Съюз. Имаме едни от най-хубавите буфери в Европейски Съюз ", увери Борисов.
 Дянков пита Борисов: Къде е помощта за бизнеса – пенсионерите и децата не създават Дянков пита Борисов: Къде е помощта за бизнеса – пенсионерите и децата не създават
Ако затворим по този начин, както напролет, огромна част от секторите няма въобще да се съвземат. За Съединени американски щати изчисленията сочат, че 2 от 3 бизне...
На въпрос дали ръководството добре е решило риска дали и по кое време да вкара локдаун – тъй като в случай че не бъде въведен в точния момент, би трябвало да бъде държан по-дълго, отговорът беше, че би трябвало да съблюдаваме ограниченията и че сме вложили 1 милиарда лв. по мярката 60 на 40. Ще бъдат разплатени още 330 млн. лв. по настоящите процедури за компании – грантови схеми, а от новата година идват 391 млн. лева по ReactEU – т.е. за иновация на стопанската система.
Ще има грантова скица за така наречен огромни дребни компании, с годишен оборот над 500 000 лева, разясни министърът. И сподели още, че няма да има смяна в налозите.
По тематиката с хотелите и те да поемат карантинирани и/или заболели от COVID-19, Борисов препрати към Марияна Николова, откакто стана ясно, че не схваща концепцията ѝ като това да се карантинират хора, които единствено са имали контакт с доказано инфектиран.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР