40 предложения съдържа Дневният ред на Общинския съвет в Стара

...
40 предложения съдържа Дневният ред на Общинския съвет в Стара
Коментари Харесай

40 точки влизат в дневния ред на Общински съвет Стара Загора

40 оферти съдържа Дневният ред на Общинския съвет в Стара Загора за постоянното ноемврийско съвещание, което ще се организира на 26  ноември от 9,00 часа в зала „ П.Р.Славейков “. Това стана ясно по време на извършената през днешния ден обичайната конференция на ръководителя на локалния парламент Мария Динева.

Тя уточни, че по време на 16-тото съвещание ще бъдат гласувани на първо четене Наредбата за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора и Проектът за „ Наредба за изискванията и реда за стимулиране на деца с високи достижения в Община Стара Загора “. На второ четене ще бъде прегледана и гласувана и Наредбата за реда и изискванията за слагане и унищожаване на преместваеми обекти и детайли на градското обзавеждане на територията на Община Стара Загора.

Съветниците ще гласоподават вътрешни обезщетени промени в бюджета на община Стара Загора. Отчетните данни за касовото осъществяване на бюджета на Община Стара Загора към края на месец октомври, в частта  лични доходи демонстрират осъществяване от 76.93 на 100 по отношение на годишните планове за 2020 година. Драстично закъснение се обрисува в приходите от продажба на общинско имущество, спад на доходи, дължащ се главно на намаляването на икономическата и комерсиалната активност – по-малко постъпили наеми, доходи от продажби и цени на услуги, както и смяна в капиталовата стратегия на общината. В резултат на препоръчаните промени, общото понижение на приходната и разходната част на общинския бюджет е 7 414 000 лв.. 

Председателят на локалния парламент добави, че по време на идното съвещание ще бъде разисквано даване на финансова помощ от Община Стара Загора на „ Специализирана болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести – Стара Загора “, както и разпределяне на дотация на „ Диагностично съвещателен център – I “ ЕООД гр.Стара Загора за разкриване на триажен – Коронавирус кабинет.

Общински съвет ще вземе решение за одобрение на Годишен проект за прилагане на дървесина от горски територии, благосъстоятелност на Община Стара Загора за 2021 год. на територията на Търговско предприятие „ ДГС Стара Загора “ и Търговско предприятие „ ДГС Чирпан “

По време на днешната конференция бяха показани отчетите на четирите краткотрайни комисии, направили инспекции на общинските търговски сдружения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР