40 пореден ден продължават протестите с искане за оставка на

...
40 пореден ден продължават протестите с искане за оставка на
Коментари Харесай

Отровното трио със суперсекретна информация за премиера

40 следващ ден не престават митингите с искане за оставка на държавното управление и основния прокурор. В столицата остават блокирани кръстовищата на Орлов мост, пред Ректората на СУ и на Ларгото, където довечера недоволните от ръководството на Бойко Борисов още веднъж замеряха постройката на Министерски съвет с яйца.

Протестът и през днешния ден затрудни придвижването в центъра на София и провокира недоволството на част от жителите.

" Пречат на естествените хора, които отиват на работа. По-добре да го създадат като стартира работа Народното събрание, тогава да блокират, най-малко да се знае за какво ", сподели Лъчезар Костадинов пред Българска национална телевизия.

" Вече считам, че става прекомерно и единствено ще породи непотребни напрежения сред хората, които работят и заплащат налози и хората, които желаят да стоят тук и да пият бира ", добави Илия Грозданов.

Освен коли за спешна помощ, през блокираните кръстовища през днешния ден се пропущат и велосипедисти. 

Проф. Велислав Минеков, Арман Бабикян и Николай Хаджигенов обявиха, че имат информация, че се готви промяна на премиера, като възможният му правоприемник, съгласно тяхната информация, е човек, който скоро се е върнал от чужбина.

Междувременно медицински сестри, водени от уволнената преди няколко месеца тяхна колежка Мая Илиева, започнаха митинг пред Здравното министерство, като довечера направиха там палатков лагер. Те оповестиха, че митингът ще е неопределен.

Недоволните желаят понижаване на изключителния труд, почтено заплащане и цялостна промяна в здравната система, изключително в изискванията на ковид.

" Исканията на медицинските сестри не са от през днешния ден, а са от много време, огромна част от тях са правилни и могат да бъдат решени не с доста старания и с не доста средства ", разяснява здравният министър Костадин Ангелов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР