40 картини и някои от емблематичните фигури-обекти на визуалния артист

...
40 картини и някои от емблематичните фигури-обекти на визуалния артист
Коментари Харесай

Венелин Шурелов с изложба в Париж

40 картини и някои от емблематичните фигури-обекти на образния актьор Венелин Шурелов ще бъдат показани в първата му независима галерия в Париж „ Rotations “ / “Ротации “/ по покана на Българския културен институт във Франция тази есен.  Експозицията се открива на 19 септември и може да бъде забелязана от жителите и гостите на френската столица в галерията до 10 ноември.

Изложбата на Шурелов събира най-новите му, неизлагани досега работи, както и някои произведения от дългогодишния му план SubHuman Theatre - платформата, която художникът създава от 2004 година насам.

Шурелов основава в региона на актуалното изкуство и цифровите технологии. Стилът и в картините, и в сценографиите, които прави за театъра, е провокативен, непосредствен, странен и синтез на новото време. Проектите му са многопластови, включват рисунка, интерактивна апаратура и пърформанс, цифрови технологии, видео и арт доктрина. Работите му носят различим образен код, а цялото му творчество построява лични облици и митология, функционалност на епохата, в която живее.  Изследва и интерпретира все по-технологизиращото се съществуване на актуалния човек, техно-естетиката, машината, създаваща особена хармония на чудовищното. То очарова и отблъсква, съблазнява и плаши, легитимира и дестабилизира.  Теми на творбите му са забравената страст, потиснатата човещина и субкултурите, които те основават.  Човекът, утопията, мисълта, изведена до синтез.

Венелин Шурелов /1977/ е съосновател и учител в магистърска стратегия " Дигитални изкуства " в Националната художествена академия в София. Има редица участия в галерии и подиуми в България, страни от Европа и Съединени американски щати. Награждаван е неведнъж за работата си в региона на театъра и актуалното изкуство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР