4 общини в смолянско са в бедствено положение. До високопланинското

...
4 общини в смолянско са в бедствено положение. До високопланинското
Коментари Харесай

SOS от Триград! Достъпът до селото е блокиран

4 общини в смолянско са в бедствено състояние. До високопланинското село Триград достъпът е блокиран. Допускат се единствено коли със специфичен режим. Хората в Триград са претърпели същински призрачен сън в нощта на 12 против 13 декември, заяви Българска национална телевизия.

Ситуацията в Триград е тревожна, сподели жителът на обитаемото място Радост Караиванова. В ефира на Българска национална телевизия тя прикани управляващите оптимално бързо да вземат ограничения, да бъде осъществен ремонт на пътя, който е сринат, и бързо да бъде обезопасено поречието на река Триградска.

" Въпреки че равнището на реката спадна доста, хората са обезпокоени. На първо място, тъй като не знаем докога ще е по този начин. Слава Богу, обърна го на сняг, само че не знам дали няма отново да завали дъжд. Нямаме достъп до Триград, пътят още е затвовен, позволяват се единствено незабавни коли като полиция, коли за спешна помощ и транспорт на храна от първа нужда ", сподели Караиванова.

Поминикът в селото е от туризъм и хората са обезпокоени по какъв начин ще работят при разрушената инфраструктура, показа своите терзания Караиванова. Тя добави, че имат незабавна потребност от сериозна строителна интервенция и техника. Поясни, че сега са осъществени укрепвания с подръчни материали, само че в случай че реката още веднъж прелее тези краткотрайни решения няма да свършат никаква работа.

Младата жена добави, че кметът на община Девин всекидневно провежда доставки на храна и питейна вода, тъй като водопроводът е опустошен на доста места.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР