4 млрд. лева доплащаме допълнително за здравеопазване. Това разкри шефът

...
4 млрд. лева доплащаме допълнително за здравеопазване. Това разкри шефът
Коментари Харесай

4 млрд. лева доплащаме за здравеопазване

4 милиарда лв. доплащаме в допълнение за опазване на здравето. Това разкри шефът на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) доктор Дечо Дечев в утринния блок на Би Ти Ви.

Промени в закона, препоръчани от Министерството на здравеопазването, плануват експлицитен текст, съгласно който лечебните заведения би трябвало да обезпечават лекуването по НЗОК, без да желаят и да одобряват от пациентите заплащане или доплащане.

Д-р Дечев изрази подозрения по отношение на предложенията: " Не знам за какво би трябвало да се трансформира закона в случай, че съществува разпоредба, която да укаже какво може да бъде доплащано и какво не. Тази разпоредба даваше опция за нееднозначно тълкувание какво може да се доплаща, какво не може да се доплаща. Популистките приказвания на някои политици, че в България всичко е гратис и би трябвало да бъде гратис - тези популистки приказки се сблъскват с действителността, където виждаме, че не всичко е гратис. "

Той добави, че за пръв път, по самодейност на НЗОК, в логаритъма на всяка клинична пътека пределно ясно щяло бъде записано какво тъкмо се покрива, както и пределно ясно какво не се покрива.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР