4. Липса на време и желание за детска любов. Отдалечаване от

...
4. Липса на време и желание за детска любов.
Отдалечаване от
Коментари Харесай

8 стъпки към ореола - II

4. Липса на време и предпочитание за детска обич.
Отдалечаване от ореола -6

„ Мамо, мамо, желая да те цункам! -Стига си се глезил! ” Подобни разговори за жалост постоянно се чуват в парка и по улиците. И в случай че на брачна половинка си можете да откажете секс под какъвто и да е претекст (дори измислен) и той да разбере (или най-малко да симулира), то детето ще бъде доста комплицирано от сходна майчина реакция. Някои хора не могат да показват страстите си. За тях изразът „ Обичам те! ” е сложен за изговаряне, мъчно прегръщат и галят. Но приемането на усеща е надалеч по-лесно. Нужно е единствено да спрете за миг и да протегнете ръце. Отношенията майка-деца са комплицирани и се построяват цялостен живот. Пропуските в детството повлияват на душeвността и на цялостното създаване на характера на детето.

Добродетели

5. Благотворителност
Доближаване до ореола +5

Дребни жестове, дребни суми, добрини за непознати – това са неща, които могат да се вършат всеки ден. Благотворителността не е единствено по Коледа и не е единствено за огромни компании и богати хора. Едно левче за вас може да е дневната храна за другиго. И защото не постоянно парите са най-важното, даже с усмивка или добра дума може да помогнете на чужд. Важното е да го вършиме от сърце, а не като индулгенция.

6. Разделно събиране на боклуци, преработване и икономисване на запаси
Доближаване до ореола +6

Най-висока оценка, тъй като тази добродетел е с следващ резултат надалеч във времето, и то за всички. И въпреки да звучат комплицирано, никое от тези дейности не изисква доста старания. Всъщност не е толкоз мъчно още вкъщи да се отделят стъклените бутилки от хартиените опаковки, да се изключват лампите, когато в стаята няма никого, и да се стопира течащата вода, до момента в който търкате зъбите си с четката.

7. Постоянно учене на нещо ново.
Доближаване до ореола +4

Знанието е един от главните пътищата за самоусъвършенстване. С повишението на уменията си човек покачва своята персонална и обществена стойност и вероятност.

8. Обичане и сбогуване!
Доближаване до ореола +6

Максимално висока оценка за тези добродетели, тъй като всичко най-хубаво на този свят идва посредством любовта, а по-великодушно нещо от способността да прости няма в човешката природа.
Продължава: 8 стъпки към ореола
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР