4 големи цели сближават парламентарните групи. правят възможно правителствотоПреговорите за

...
4 големи цели сближават парламентарните групи. правят възможно правителствотоПреговорите за
Коментари Харесай

Таен вот за кабинета

4 огромни цели сближават парламентарните групи. вършат допустимо държавното управление Преговорите за министри към този момент текат
 

Зам.-главният прокурор даде основния прокурор на прокурор. Колкото повече ескалира невижданият скандал в правосъдната система, разкривайки недъзите й, толкоз по-вероятен наподобява кабинетът " Габриел " с първия мандат. Няма народен представител в Народното събрание, който да не вижда връзка сред двата Гордиеви възела и да не открива европейска благословия за разсичането им. Доказват го както спокойствието на Габриел, която с лекост подаде оставка от комисарския пост. Така и нервността на Гешев, който осветли Десислава Атанасова измежду приятелите си и заплашително постави процесуалното " лицето " пред трите имена на Бойко Методиев Борисов.
-->
Как е въпросът, който изтезава всички

в случай, че " Продължаваме промяната - Демократична България " изрично обявиха, че няма да поддържат първия мандат. А Корнелия Нинова просто постави точка на диалозите. Без даже да си направи труда да изясни за какво. Всъщност, социалисти настояват под сурдинка, че е получила позвъняване от Гешев, което внезапно й припомнило дните като стопански министър в кабинета " Петков ". Но това е различен възел, който занапред ще се разплита.

Експертно държавно управление с мандат една година предложи Габриел. Шести парламентарни избори са непотребни, народът ще възпроизведе подобен парламент. Движение за права и свободи има специалисти в съвсем всички сфери, съгласи се Мустафа Карадайъ. Тотална безнаказаност, назова Тошко Йорданов спъването на договарянията. А най-после Слави Трифонов приключи явното болшинство, което стои зад Габриел - ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, накратко. Обяви, че партията му ще поддържа експертно държавно управление. Така Габриел може да разчита на 116 гласа.

Има два разновидността кабинетът да бъде определен.

Първият е с падащ кворум

- легален и постоянно практикуван за 33 години народна власт, само че нежелателен в последните 5 Народното събрание. При него, с цел да има съвещание, в залата би трябвало да са 121 депутати. Вотът минава с 50+1 от кворума. Не едно съдбовно за страната решение е било одобрявано с 61 гласа. Менда Стоянова най-добре знае това.

Но падащият кворум би бил проява на партийна мощ. И би формирал гневна съпротива. Затова юристите в Народното събрание споделят, че доста по-логичен е вторият вид - скрито гласоподаване. Дълги години то бе запазена марка при избирането на държавни управления. Но Борисов постави точка на тази процедура. Днес възраждането й звучи разумно, в случай, че и в Българска социалистическа партия, и в ПП-ДБ има цели лагери, които не утвърждават ината на водачите си и желаят България да има държавно управление.

При загадка на вота кабинетът " Габриел " би могъл да събере доста над 121 гласа. Още повече, че има 4 огромни цели, които сплотяват ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.

С Габриел ГЕРБ предложиха европейски кабинет. Брюкселски, разяснява Карадайъ. И изясни, че при забавените оперативни стратегии и План за възобновяване и резистентност за министри са ни нужни точно

специалисти, които познават институциите в Европейски Съюз

от вътрешната страна и хората в тях - както по върховете, по този начин и на по-ниските равнища. Габриел и методът й с съображение се харесаха даже на Кирил Петков.

Съдебната промяна е вторият дирек, който сплотява всички. Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов с съображение видя опция за конституционно болшинство, което през главния закон да рестартира правосъдната власт, трансформирайки я в ефикасна и в действителност самостоятелна.

Третата тематика се предлага от Движение за права и свободи - дневният ред на хората. По изброените от Движението цели, започващи със прекъсване на прогресивното обедняване, минаващи през конституционна правосъдна промяна и завършващи с европейски вложения и поддръжка за дребния бизнес и дребните обитаеми места, възражения няма. 10-те уговорката на Движение за права и свободи са цели и на останалите партии.

Четвъртата тематика е бюджетът. За него най-гласовита е Българска социалистическа партия, която желае да подсигурява увеличени обществени заплащания. На какъв брой % недостиг ще си свидлив ръцете финансовите специалисти на партиите - 3 на 100 или 4,5%, е въпрос на сметки и разбор. Факт е обаче, че няма партия в Народно събрание, която да не си дава сметка, че без устойчиво болшинство за бюджета,

на 10 юни страната остава без пари

Защото тогава изтича удълженото деяние на старите планове и в случай че няма нов бюджет или второ удължение, хазната минава на алено.

На този декор, инцидентно или не, Мария Габриел разгласи, че в понеделник, 22 май 2023 година, ще регистрира пред президента изпълнен мандат. Тоест - ще показа държавен екип. А Деница Сачева комфортно изпусна фразата, че договарянията за министри към този момент се водят. Развръзката е за 24 май.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР