4 акта ще бъдат наложени от Регионалната екоинспекция в Бургас

...
4 акта ще бъдат наложени от Регионалната екоинспекция в Бургас
Коментари Харесай

Проблемите за собствениците на имоти в Синеморец продължават

4 акта ще бъдат наложени от Регионалната екоинспекция в Бургас на притежатели на вили в местността „ Поляните “ край Синеморец.

2 инспекции са осъществени по сигнали на екозащитници. На място екоинспекторите са открили даже работеща сондажна машина. Освен неналичието на нужните документи за осъществяването на сондажни действия, екоинспекторите установяват, че сондажите попадат в предпазена околност и предпазени зони. 

Административно-наказателна процедура за откритите нарушавания стартира Регионалната екоинспекция в Бургас, сподели основен специалист Елена Паспалева.

" Сондажният ров приключва с PVC тръба изведена над терена. В прилежащ парцел също са откри аналогично сондажно оборудване. Издадено е наставление по закона за предпазените територии на притежателите на парцела да преустановят осъществяваните действия в рамките на естествения парк. "

4 години не престават разногласията сред екологични организации и притежатели на парцели дали строителството в местността „ Поляните “ край Синеморец е законно.

Арх. Добромир Добрев е притежател на една от вилите, пред които има открити сондажи. По думите му сондажни действия пред неговия парцел се правят от 4 -5 години.

" Сондажът е за вода, не е за нефт или газ. Разбира се, че имам позволение. Аз по този метод съм получил строително позволение. Там няма централен тръбопровод, имам право да си направя сондаж, да си извадя вода. "

Предвидените санкции за осъществените нарушавания за физически лица са от 200 до 20 000 лева, а за юридически - от 5 000 до 500 000 лева. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР