39-годишният Ивайло П., привлечен като обвиняем за убийството на 31-годишната

...
39-годишният Ивайло П., привлечен като обвиняем за убийството на 31-годишната
Коментари Харесай

39-годишният Ивайло, убил приятелката си във Варна, остава в ареста

39-годишният Ивайло П., притеглен като обвинен за убийството на 31-годишната си приятелката Валентина, остава в ареста. Днес Окръжният съд определели най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Към момента обвиняването е по член 115 от Наказателния кодекс. Ако бъде приет за отговорен, го чакат от 10 до 20 години затвор .

Мъжът към момента не е признал виновността си.

По думите на обвинения Иван Томов в 3-дневен период ще преценяват дали да апелират определението на съда.

От Окръжния съд напомнят хронологията съгласно обвиняването.

В началото на януари тази година 31-годишна жена е оповестена за търсене. На 27 януари нейният другар Ивайло П. е притеглен като обвинен за убийството ѝ, откакто тялото на жертвата е намерено в септична яма в парцела , населяван от него, в местността Евксиноград. Мястото е било замаскирано, като върху него била засадена растителност.
Защитата на Ивайло изиска установяване на мярка за неотклонение „ домакински арест “ с претекстовете, че в хода на следствието мъжът е бил разпитван неведнъж, имал е задоволително време да се укрие, само че не го е направил. Имал и непрекъснат адрес, на който е бил намиран .

Осъждан е за владеене на опиати, само че е оправдан по право и съгласно юриста му, не се касае за персона с висока социална заплаха.

Обвиняемият добави, че се грижи за татко си и не би се укрил , заради което помоли съда за установяване на по-лека мярка от „ задържане под стража “.

Според Варненският областен съд, събраните досега доказателства, въпреки и в начален стадий на следствието, са задоволително , с цел да се изведе извод за обосновано съмнение за съпричастност на Ивайло П. към повдигнатото му обвиняване. Изводът се поддържа от осъществените разпити на очевидци, осъществените огледи и фотоалбуми от мястото на престъплението, както и от направените претърсвания.

За съда е налице и другата законова хипотеза – обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение. Касае се за обвиняване в тежко съзнателно закононарушение, което Ивайло П. се е опитал да прикрие, замаскирайки мястото, където е намерено тялото и освобождавайки се от кучетата на жертвата. Поради споделените съображения, съдът дефинира на 39-годишния мъж най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна, като в този случай делото ще бъде прегледано на 7 февруари.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР