39-годишен мъж е задържан след полицейска гонка в района на

...
39-годишен мъж е задържан след полицейска гонка в района на
Коментари Харесай

След гонка: Арестуваха 39-г. мъж с цял боен арсенал в колата си, сред оръжията открили и полицейска палка

39-годишен мъж е арестуван след полицейска гонка в региона на Тутракан. При претършуване в колата му били открити военен револвер, патрони и хладно оръжие, заяви БНР.

Досъдебното произвеждане се управлява от Районна прокуратура – Силистра.

Предстои привличане към отговорност по два текста от Наказателния кодекс – по член 339 и член 270, като първият планува отнемане от независимост от 2 до 8 години.

Мъжът е бил спрян за инспекция по линия на КАТ – Пътна сигурност в Тутракан. При поискване на документите е потеглил внезапно. След гонене е напуснал очертанията на града.

Установен е бил в селска равнища, в посока село Шуменци. При задържането е оказал опозиция, заяви административния началник на Окръжна прокуратура Ивелин Чафаланов:

„ При претършуване на колата са били открити муниции и автоматизирано оръжие, което е малко по-специфично. То се води бойно оръжие и по закон физическо лице не може да го придобие “.

Пистолетът е „ Скорпион “, чешки.

Експертизи ще открият употребен ли е бил за закононарушения. Оръжието е било с 6 патрона в пълнителя. Открити в тайник под седалката били още 12 патрона. Намерени са и 2 саби, 2 ножа, бокс и железна полицейска палка.

Мъжът е от Тервел и е с чисто правосъдно минало. Ще бъде арестуван за период до 72 часа, като Прокуратурата ще упорства пред съда за мярка „ непрекъснато задържане под стража “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР