38-годишната българка Десислава роди момче над Атлантическия океан на 26

...
38-годишната българка Десислава роди момче над Атлантическия океан на 26
Коментари Харесай

Наше бебе се роди в облаците

38-годишната българка Десислава роди момче над Атлантическия океан на 26 юли, по време на полет на Lufthansa от Богота до Франкфурт, оповестяват от самолетната компания, както написа news.bg.

Майката и бебето са добре. Часът на раждане на детето е 10:37 кординирано универсално време. Височината на полета по време на раждането над Северния Атлантик била към 11 800 м.

Самолетът излетява от колумбийската столица Богота на 25 юли в 21:00 локално време с общо 191 пасажери и 13 членове на екипажа, а каца със 192 пасажери.

Докато летяла Десислава изпитала признаци на прибързано раждане. Екипажът провел пространството, премествайки някой пасажери и трансформирал задната част на самолета във краткотрайна родилна зала.

Раждането протекло без затруднения и подпомагане за него оказали от кабинния екипаж и трима лекари, които са били на борда като пасажери.

За да даде на майката и новороденото допустимо най-бърза здравна грижа, капитанът на полета взема решение да направи междинно кацане в Манчестър. В 13:09 часа локално време самолетът кацнал към този момент със 192 пасажери на борда. След като медицинските екипи поемат майката и бебето, полетът продължава към Франкфурт.

" Досега не съм имал подобен случай в 37-годишната си процедура ", споделил Курт Майер, капитан на полета. " След кацането отидох неотложно при майката и нейното бебе, с цел да ги поздравя. Освен раждането на моя наследник, това беше най-вълнуващият миг в живота ми ", споделя Майер.

 Снимка 305941

Когато бебето се родило, старшата стюардеса съобщила на пасажерите по интерком системата и всички бурно приветствали.

Това е 11-то раждане на борда на Lufthansa от 1965 година Кабинните екипажи на самолетната компания минават постоянно образования за оказване на първа помощ, включващи първични ограничения при възможни раждания на борда. Препоръчително е бременните да разискват идните полети със своите лекари.

Обичайно бременни с неусложнена бременност могат да летят до края на 36-та седмица, само че от 28-та седмица се предлага да носят настоящ документ от лекуващ гинеколог.

сн.: бгнес
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР