37% от пълнолетните българи твърдят, че ползите от ваксините са

...
37% от пълнолетните българи твърдят, че ползите от ваксините са
Коментари Харесай

Ваксъри и антиваксъри в България: За кои партии гласуват?

37% от пълнолетните българи настояват, че изгодите от имунизациите са повече от вредите, а 33% са на противоположното мнение, т.е. има нежен превес на тези, които имат вяра във имунизационния развой. Това демонстрира изследване на " Екзакта " от декември, представено пред БНР от социолога и шеф на организацията Лидия Йорданова.

Сред вярващите в изгодата от имунизациите са на първо място симпатизантите на ГЕРБ, " Демократична България " и " Продължаваме промяната ". А измежду невярващите на имунизациите са негласуващите, подкрепящите " ИТН ", Българска социалистическа партия и " Възраждане ".

Изводът е обаче, че повече хора проумяха, че пътят им към естествения живот минава през имунизацията. В идващите месеци може да чакаме растеж над 40% на искащите да се имунизират на фона на предстоящата сериозна Covid вълна, сподели Йорданова.

Във връзка с изводите в политически проект за страната, социоложката уточни: " На първо място имаме държавно управление, определено от младите българи, нещо което не се е случвало последните десетилетия. Това са и един нов вид политици с нови информационни умения. "

По думите й в Българска социалистическа партия протекоха значими процеси. " Българска социалистическа партия не просто се срина, тя се капсулира, тя се свръхмобилизира, само че за поддръжка на президента, а не за Народното събрание, явно там е имало процеси на разпад. Две страни се борят в Българска социалистическа партия - съперниците на Нинова желаят една нова Българска социалистическа партия, която да върви напред,  да няма такива изборни загуби, Нинова желае да си обезпечи успокоение, с цел да потвърди своите качества в ръководството към този момент, запазвайки си контрола в Българска социалистическа партия, по тази причина и е нужен комфорт в партията ", разясни Лидия Йорданова.

Според нея българите следващата година ще имат също огромни страхове, за бъдещето си, за здравето, за работата, въпреки че желанието за смяна устоя на тези избори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР