37 милиарда българските капитали са изтекли от страната ни в

...
37 милиарда българските капитали са изтекли от страната ни в
Коментари Харесай

Бизнесът: 37 млрд евро родни капитали са изтекли за 11 години

37 милиарда българските капитали са изтекли от страната ни в последните 11 години. В същото време България е привлякла едвам 13 милиарда евро непознати капитали. Тази статистика на Българска народна банка ни кара да се замислим, заяви Васил Велев, ръководител на Асоциацията на организациите на българските работодатели по време на икономическия спор „ Накъде след рецесията ”, за развиването на Стара Загора, проведен от „ Стандарт ” и четирите бизнес организации, членуващи в АОБР – АИКБ, БСК, КРИБ и БТПП. Целта на акцията „ Накъде след рецесията ” е посредством полемики в страната е да начертае тактиките за развиване на обособените райони в страната.

Статистиката е минорна, само че районът има предпоставки за развиване, сподели Велев и изиска от името на бизнеса пазарни тласъци за осъществяване на Зелената договорка и икономическата промяна в Стара Загора.

Големият въпрос е по какъв начин да промесим неприятната бизнес среда и да притеглим нови вложения, да въведем цифровизацията и модернизацията, сподели Велев.

За бизнесът е значимо да знае идващото ръководство ще трансформира ли данъчния модел и ще работи ли за бързо влизане на България в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, Шенген и Еврозоната.

Особено значимо е да знаем, каква е готовността на бъдещото ръководство за справяне с цъкащата бомба на общественото напрежение, съобщи Радосвет Радев, ръководител на БСК.

Очаквайте детайлности!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР