36-годишен мъж беше осъден на една година затвор, след като

...
36-годишен мъж беше осъден на една година затвор, след като
Коментари Харесай

Година затвор и 10 бона глоба за мъж, нарушил карантината

36-годишен мъж беше наказан на една година затвор, откакто нарушил карантината си. Отделно съдът му наложи и санкция в рамер на 10 000 лв., оповестиха от прокуратурата.

Мъжът с букви Х.И. е предаден на съд от Районна прокуратура-Търговище за това, че при изискванията на продължавано закононарушение, нарушил ограничения издадени срещу разпространението на заразна болест по хората и като лице сложено под карантина не извършил задължението да не напуща дома или мястото си за настаняване, в което е посочено, че ще обитава. Той е наказан на една година „ отнемане от независимост “ при първичен непоколебим режим на изтърпяване.

На 6 юни 2021 година 36-годишният Х.И. дошъл в България от Федерална република Германия през Граничен контролно-пропусквателен пункт - Дунав мост и бил подложен под карантина от РЗИ – Русе. Той трябвало да остане на адрес в град Търговище за интервал от 10 дни без да има правото да излиза, съгласно заповедта на Министъра на опазването на здравето от 3 юни 2021 година. Подсъдимият собственоръчно подписал предписанието към него.

Въпреки, че бил подложен под наложителна карантина, мъжът нарушил противоепидемичните ограничения. Три пъти той бил засичан от полицейски чиновници в нарушаване и бил предупреждаван за това.

Определението на съда, с което е утвърдено постигнатото съглашение сред прокуратурата и 36-годишния мъж, е дефинитивно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР