36-годишен главен експерт от Държавен фонд Земеделие (ДФЗ) е с

...
36-годишен главен експерт от Държавен фонд Земеделие (ДФЗ) е с
Коментари Харесай

Гл. експерт във Фонд Земеделие е задържан с 5000 белязани лева

36-годишен основен специалист от Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) е с повдигнато обвиняване за търговия с въздействие, заяви Окръжната прокуратура на Пловдив. След извършена полицейска интервенция на ГДБОП държавният чиновник е арестуван на бензиностанция в София директно след приемане на рушвет в размер на 5000 лева Банкнотите са били авансово белязани по реда на Закона за специфичните разследващи средства, прецизираха от прокуратурата.

Обвинението е повдигнато за това, че в интервала от 27 февруари до 2 септември т. година обвиненият два пъти е изискал и получил пари на обща стойност 10 000 лева от шеф на компания, записана в пловдивското с. Строево. В подмяна на това основният специалист в ДФЗ се заел да упражни въздействие върху вземането на решение от свои сътрудници в държавното сдружение.

Работата по случая е почнала в края на юли след подаден в ГДБОП сигнал от аграрни производител, който е кандидатствал по 9 схеми и ограничения за подкрепяне от държавния фонд. В хода на следствието е открито, че арестуваният е изискал по 5000 лева за всяка от деветте схеми, по които е кандидатствал земеделецът. Срещу тази сума му е подсигурил, че няма да има проблеми с контролните органи на ДФЗ.

" Извършени са голям брой процесуално-следствени дейности - персонален обиск, претърсвания и изземвания на МПС, на два домашни адреса и на едно служебно помещение. Иззети са портативни флаш памет, преносим компютър, длъжностен компютър, 2 мобилни апарата, мемоари и други Разпитани са очевидци ", оповестиха от прокуратурата.

Държавният чиновник е арестуван за период от 72 ч. с разпореждане на наблюдаващия прокурор, като следва да бъде поискано от съда взимане на мярка за неотклонение " Задържане под стража ". Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в което той е упрекнат, е отнемане от независимост до 6 година или санкция до 5000 лева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР