35% от българите продължават да имат притеснения да посещават болнично

...
35% от българите продължават да имат притеснения да посещават болнично
Коментари Харесай

Всеки трети го е страх от болница

35% от българите не престават да имат терзания да посещават болнично заведения поради пандемията, а повече от половината българи утвърждават ограниченията против пандемията. Това излиза наяве от национално представително допитване, извършено в интервала 5-10 март 2021г. от проучвателен център „ Тренд “ измежду 1004 пълнолетни български жители.

Всеки трети българин е показал, че е имал нужда от здравни грижи в изискванията на пандемията, които не са свързани с COVID-19, като максимален дял от тях е на хората на възраст над 60 години. Това затвърждава и наблюденията на Националната пациентска организация, че в пандемията ясно се открояват проблемите при болесттите разнообразни от COVID-19.

12% от сънародниците ни са срещали проблем с осъществяване на лекуването си заради ограничаващите ограничения за преодоляване на пандемията

Един от 10 българи (9%) е имал потребност от здравна грижа, свързана със заболяване, провокирано от COVID-19, демонстрира изследването. Най-висок дял на потърсилите здравна грижа, обвързвана с COVID-19, са българите на възраст сред 40 и 60 години.

67% от заявилите, че са боледували от COVID-19, не са имали потребност от болнична помощ, a 27 на 100 са се лекували в здравно заведение. 69% от тези, които са боледували от COVID-19, само че не са имали потребност от болнична помощ, правят оценка като съответно лекуването, което са получили от персоналния доктор.

Повече от половината от българите (59%) утвърждават в друга степен въведените здравни ограничения за справяне с пандемията, обвързвана с COVID-19. Всеки четвърти съотечественик има по-скоро негативно отношение към ограниченията, а 6% ги правят оценка напълно негативни. Прави усещане, че хората на възраст 18-29 година в по-голям дял правят оценка по-скоро позитивно ограниченията (49%), за сметка на българите над 70 + г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР