35-годишният Георги Василев от Варна, който беше предаден на съд

...
35-годишният Георги Василев от Варна, който беше предаден на съд
Коментари Харесай

Варненецът Георги, участвал в гонка с полицията, влиза в затвора за 2 г.

35-годишният Георги Василев от Варна, който беше предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за държане за разпространяване на марихуана и амфетамини /по член 354а, алинея 1 от НК/ и за ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции /по член 343б, алинея 3 от НК/, подписа съглашение с прокуратурата, което е било утвърдено от състав на Варненския областен съд.
След като Окръжната прокуратура във Варна потвърди по неоспорим метод действията на Василев, той се призна за отговорен и одобри да изтърпи общо наказване за двете закононарушения отнемане от независимост за период 2 години при непоколебим режим, да заплати санкция в размер на 5000 лв., както и да бъде лишен от право да ръководи МПС за период от 2 години.

На 26 юни 2017 година управляваният от него автомобил бил спрян за инспекция. В колата пътувал и различен мъж, който си купувал по два-три пъти седмично марихуана от Георги. По време на пътуването към квартал " Галата ", където живеели, двама пушили цигара с марихуана. Проверяващите усетили характерния аромат на марихуана в колата на Георги и подхванали инспекция на колата и раницата му. Така намерили кутия, цялостна голям брой пакетчета със суха зелена тревиста маса. След като полицейските чиновници пристъпили към задържането на Георги, той сграбчил раницата си, която се намирала на задния похлупак на ръководената от него " Хонда Акорд ", и хукнал в посока пристанище Варна.

След гонене на беглеца и възпроизвеждане на изстрел със стоп патрон от органите на реда, Георги съумял да прескочи четириметровата ограда на пристанището. Скочил във водата и почнал да плува. По време на опита да избяга от полицейските чиновници, той се наранил в заострените шипове на пристанищната ограда. Преценил, че силите и пострадването няма да му разрешат да избяга с плуване, и се върнал назад към кея. С помощта на корабно въже бил изтеглен от водата и отведен в болничното заведение под полицейска защита, където му била оказана здравна помощ.

При претърсването на автомобила му и при обиск в него са открити общо 32,28 грама марихуана и амфетамини на стойност близо 400 лв.. От назначената по делото съдебно-химическа експертиза било открито, че Георги Василев е управлявал колата си след приложимост на марихуана и метамфетамини.

Отнетите наркотични субстанции ще бъдат унищожени. Трите мобилни телефона и 1130 лв., открити при задържането на Георги Василев, се лишават в интерес на страната. Одобреното съглашение е дефинитивно и влиза в действие незабавно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР