34,55 млн. лв. са доходите от чужбинаПо трудови договори изплатиха

...
34,55 млн. лв. са доходите от чужбинаПо трудови договори изплатиха
Коментари Харесай

1 млрд. лв. от наеми и продажба на имущество

34,55 млн. лева са приходите от чужбина


По трудови контракти изплатиха 5,2 милиарда лева


Доходи от наеми в размер над 580 млн. лева са получили българите през 2017 година, излиза наяве от подадените в Националната организация за доходи годишни данъчни заявления. Парите от наеми имат доста огромен дял в приходите на семействата, като от ден на ден хора съзнателно ги заявяват.

Внушителна е и сумата на приходите от прекачване на права и имущество – 471,9 млн. лева в границите на година. Тук влизат приходите от продажба на акции и дялове от компании, както и от продажбата на жилища, ниви и коли. Но множеството приходи от продажба на жилища и коли са необлагаеми и не влизат в тази сума. Необлагаеми са приходите от продажбата на едно жилище, в случай че сред датата на придобиването и датата на продажбата има над 3 години, както и на два парцела, в случай че са притежавани над 5 години. Не се таксуват и приходите от продажба на кола, в случай че е притежавана над година. Така общите приходи от наеми и продажба на парцели и дялове от компании са над 1 милиарда лева

Над 34,55 млн. лева са изкарали българите от работа в чужбина през 2017 година, излиза наяве от данъчните заявления. Българите са изкарали и 147,33 млн. лева от таксиметрови транспорти и практикуване на патентна активност. Това са да вземем за пример заведения за хранене и развлечения, места за настаняване с под 20 стаи, магазини с повърхност под 100 кв. м., платени паркинги, дърводелски услуги, заложни къщи и други, като изискването е да имат годишен оборот под 50 хиляди лева Над 100 млн. лева са оповестени като приходи от други източници като парични и предметни награди от игри, които не са хазартни, компенсации за пропуснати изгоди и други

Официално за заплати през 2017 година са платени 5,202 милиарда лева Тук влизат освен приходите по трудов контракт, само че и възнагражденията на шефовете на компании и средствата, които получават притежателите на компании за персоналния им труд в сдружението.

Средствата, които са изкарали едноличните търговци и аграрни производители, които са избрали да заплащат налози върху осъществената облага, са 657,77 млн. лева Фермерите, които се таксуват по този ред, потвърждават разноските си с фактури и заплащат 15% налог върху облагата.

Обявените приходи от друга стопанска активност в данъчните заявления са внушителната сума от 1,581 милиарда лева Тук влизат получените суми по цивилен контракти, възнаграждения и авторски хонорари, приходи от практикуване на поминък или свободна специалност, както и приходите на аграрни производители, които се таксуват като употребяват нормативно приети разноски.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР