32-годишната Шурай Х., подсъдима за теглене на пари от чужди

...
32-годишната Шурай Х., подсъдима за теглене на пари от чужди
Коментари Харесай

Във Варна осъдиха болногледачката, теглила пари от чужди дебитни карти

 32-годишната Шурай Х., подсъдима за изтегляне на пари от непознати дебитни карти, подписа съглашение с Окръжната прокуратура във Варна, което през днешния ден е било утвърдено от състав на Варненския областен съд. Младата жена, която работела като болногледачка в фамилията на Фатме М., на която пособия за грижите за болния й наследник, се призна за отговорна и се отхвърли от разглеждане на наказателното дело против нея по общия ред, като одобри да изтърпи наказване 1 година отнемане от независимост с тригодишен изпитателен период.

Подсъдимата почнала работа в дома на пострадалата Фатме М. напролет на 2017 година и работела там до август. Дебитните карти, по които Фатме и болният й наследник получавали инвалидна пенсия и обществени помощи, стояли в торбичка в дома й дружно с ПИН-кодовете. На 16 август 2017 година неусетно от Фатме наетата болногледачка и помощничка Шурай взела торбичката с картите.

Още на идващия ден подсъдимата погасила част от отговорностите си на посттерминално устройство. Платила с две преводи и борчовете си към магазин. След това на банкомат проверила наличността в двете карти. На няколко пъти Шурай Х. съумяла да изтегли от дебитните карти общо сумата от 745 лв.. Сумата към този момент е възобновена на потърпевшите, като подсъдимата изплатила даже и обезщетение на майката и сина.

Одобреното съглашение е дефинитивно и със мощ на присъда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР