31 302 социалисти са гласували на първия пряк избор за

...
31 302 социалисти са гласували на първия пряк избор за
Коментари Харесай

Около полунощ ще е ясен новият лидер на БСП

31 302 социалисти са дали своят вот на първия директен избор за ръководител на Българска социалистическа партия. Това заяви предаестелят на Избирателната комисия на Столетницата Емил Войнов на брифинг в 15 часа.

В страната има построени 1140 секции, където членовете на партията да упражнят правото си на избор. Изборният ден продължава до 19 часа, а право на глас имат 80 901 души.

Списъците с хората, имащи право на избор, обаче към момента не били дефинитивни, защото от тях и все още се зачиствали имената на умрелите и тези, които към този момент не са част от партията, допълниха от Избирателната комисия на Българска социалистическа партия.

От там обясниха, че досега при тях са постъпили десетки тъжби, които обаче били несъществени и нямало по какъв начин да повлияят на изборния развой.

Самите тъжби пък били в няколко групи.

Предстои в 18.30 часа да се организира съвещание на Централната комисия за осъществяване на избора в Българска социалистическа партия. Между 20 и 24 часа пък би трябвало да бъдат признати протоколите от областите София, София -град и Перник.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР