30-годишен мъж ще се изправи пред варненския съд. Той е

...
30-годишен мъж ще се изправи пред варненския съд. Той е
Коментари Харесай

Приятелско гости във Варна завърши с неописуема смърт

30-годишен мъж ще се изправи пред варненския съд. Той е упрекнат в по неволя причиняване на гибелта на приятелката си, откакто съзнателно й нанесъл междинна телесна щета, оповестяват от Окръжната прокуратура.

Обвиняемият И.И. и потърпевшата се познавали от дълги години, като в последните 4-5 от тях живеели дружно на квартира във Варна. На 9 март 2020 година отишли на посетители на собствен другар, който чествал рождения си ден.

След като се почерпили, в един миг обвиненият почнал да псува и наскърбява потърпевшата, блъснал я с ръка в главата. Жената паднала на земята, а той почнал да я рита по цялото тяло.

Домакинът се опитал да го спре, само че също бил ударен, съумял да се обади на телефон 112 и изискал да пристигна полиция. Въпреки молбите на приятелката си, обвиненият траял да я рита.

Преди идването на полицията прекратил експанзията и си тръгнал. Униформените разговаряли с потърпевшата, която се оплакала от мощни болки в гърдите. Не след дълго и тя се прибрала вкъщи.

Домакинът посетил неведнъж в идващите дни квартирата на обвинения и приятелката му, като тя траяла да се оплаква от болки в гърдите, само че без да потърси здравна помощ.

На 5 април мъжът за следващ път отишъл в дома им. Жената била в извънредно тежко положение – не можела да диша и да върви от болки. С такси тримата отишли в МБАЛ "Света Анна " на обзор в незабавното поделение.

Пострадалата била приета в болница, само че макар извършеното лекуване, към 20.30 часа на същия ден, умряла.

В хода на почналото следствие, надлежна правосъдно здравна експертиза открила естеството на гибелта ѝ и директната връзка на леталния излаз с нанесения от обвинения побой.

На И. И. е повдигнато обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност в резултат на съзнателно нанесена междинна телесна щета.

Ако се потвърди виновността му, побойникът може да лежи в пандиза от две до осем години. Обвиняемият не е предвиждал настъпването на съдбовния резултат от действието си, само че е могъл и е бил задължен да го планува. Той е в ареста от 10 април 2020 година

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР