3 444 са мъжете от община Стара Загора, които носят

...
3 444 са мъжете от община Стара Загора, които носят
Коментари Харесай

Над 6 700 старозагорци празнуват името си на Гергьовден

3 444 са мъжете от община Стара Загора, които носят известното българско име Георги. Това сочи справката на Дирекция „ Гражданско положение “ на Общинска администрация. Наздравица за имения си ден ще вдигнат още и 44-ма господа с име Жоро, както и 2-ма с Жорж.

355-ма са мъжете, носещи името Ганчо, а 26 са с име Ганьо. Едва 5-ма са господата, имащи име Герган. Сред празнуващите са и 268-ма с име Галин.

Дамският вид – Георгия, носят единствено 5 старозагорки, а с името Гергана са 685 и умаленото Гери -3. 25 са носителки на име Гергина.

На Гергьовден ще почерпят и 770 с името Галина, 344 дами са Галя, а  387 са с име Ганка. Сред празнуващите са още и 172 с името Гинка. 23 са представителките на нежния пол с име Гана, а 47 - с Гина.

С модерното име Жоржета са 4 дами. Празнуващи още са Гиньо (6), Гино (5), Ганета (4) и всички производни от обичаното име Георги.

На 6 май православната черква отбелязва деня на Св. великомъченик Георги Победоносец, прочут като Гергьовден. Името е с гръцки генезис, формирано е от думите „ гео “, което значи „ земя “ и „ ерго “ – „ работя “, от тук и смисъла на името – „ земеделец “. В националните показа Св. Георги е настойник на стадата и овчарите, а от III век и на войската.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР