3 300 000 български визови стикери и 1 000 броя

...
3 300 000 български визови стикери и 1 000 броя
Коментари Харесай

МВнР купува 3,3 милиона визови стикери, изисква супер секретност

3 300 000 български визови стикери и 1 000 броя " спесимени " на български визови стикери възнамерява да закупи Министерството на външните работи. Прогнозната стойност на услугата е 4 826 250 лева без Данък добавена стойност (почти 5,8 млн. лева с включен ДДС), а срокът за осъществяването ѝ е четири години .
Новият български визов стикер е самозалепващ се, отпечатан с разнообразни полиграфически техники (офсетов щемпел, бездънен (интаглио) щемпел, висок щемпел и други Състои се от две елементи - визата, която се слага в паспорта или различен документ за пътешестване и два обособени талона за доклад.
Поръчката за " Отпечатване и доставка на български визови стикери " съдържа класифицирана информация на Европейски Съюз " SECRET UE/EU SECRET” и съставлява даване на сензитивна услуга. Утвърдена е скица за подредба на стадиите и задания по осъществяването й, съгласувана със СД " Класифицирана информация " – ДАНС на 03.04.2019 година, се сочи в обявлението.
Кандидатите следва да разполагат с годно уверение за сигурност до равнище " Секретно " или по-високо, за достъп до КИ на Европейски Съюз до равнище " SECRET UE/EU SECRET " или по-високо, с годни позволения за достъп до класифицирана информация до равнище " Секретно " или по-високо на физическите лица от страна на претендента, които ще са директно ангажирани с дейностите. Трябва също да разполагат с годен документ за съществуване на регистратура за класифицирана информация до равнище " Секретно " или по-високо, за съществуване на акредитирана комуникационно-информационна система до равнище " Секретно " / " SECRET UE/EU SECRET " или по-високо.
Ако плануват присъединяване на подизпълнител, той би трябвало да дава отговор на същите критерии.
Производствените пространства и здания би трябвало да се поддържат в сходство с условията за узаконяване на Intergraf (особено рискова категория Е " Риск от физическо навлизане и обвързван с достъпа риск " ) или в сходство с равностойните национални разпореждания. За чиновниците, работещи в тях, се изисква също да са следени съгласно тези разпореждания.
Кандидатите би трябвало да са изпълнили най-малко три действия с предмет и размер (не по-малко от 1 млн. лева без ДДС), идентични на тази поръчка през последните пет години. Критерият за избор е най-ниска препоръчана цена за осъществяване .
Процедурата е лимитирана и претендентите показват заявление за присъединяване в прелиминарен асортимент. То съдържа информация за неналичието на учредения за премахване и сходство с критериите за асортимент. Оферти подават единствено тези претенденти, които възложителят е поканил след предварителния асортимент.
Предишната сходна поръчка през 2016 година е била предоставена с контракт на австрийската компания " Остерайхише Щаатсдрукерай Гмбх " за 3 520 880 лева без Данък добавена стойност . Тя е била за печатане и доставка на милиона визови стикери и 1000 спесимена, още веднъж за период от 4 години. Конкурент в конкуренцията за нея е била " Печатница на Българска народна банка " АД.
В края на предходната седмица Министерство на външните работи откри и друга процедура за " Поддръжка и възобновяване на програмното и техническо обезпечаване на националната визова осведомителна система (НВИС) и на визовата активност в консулските служби на Р България ", чиято планирана стойност е 6 383 333 лева без Данък добавена стойност. Тя е с две обособени позиции – за поддръжка и осъвременяване на техническото обезпечаване и инфраструктурата на НВИС (на стойност 3 333 333 лева.) и за надграждане и възобновяване на НВИС (3 050 000 лева.).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР