29 милиарда евро за България, един милиард лева повече получава

...
29 милиарда евро за България, един милиард лева повече получава
Коментари Харесай

Е29 млрд. за България, 200 млн. - за Северозапада/ВИДЕО/

29 милиарда евро за България, един милиард лв. повече получава страната ни За първи път над 200 млн. евро ще бъдат дадени за изостаналите региони като Северозапада Курц с изявление като министър председател на България
8 милиарда евро грант ще получи България от Европейски Съюз. Това заяви министър председателят Бойко Борисов в изключително включване от Европейски Съюз след края за рекордно дългата среща на водачите за бюджета на съюза.  Те са планувани превъзмогване на социално-икономическите последствия от коронакризата.

ВИЖ ОЩЕ: 8 милиарда евро грант от Европейски Съюз за България /ВИДЕО/

29 милиарда евро ще са средствата за България в идващите години. Парите са с над 1 милиард лв. повече, в случай, че бюджетът на съюза бе понижен с 62 милиарда, акцентира Борисов.

Лидерите на Европейски Съюз реализираха компромис. Снощи в среднощ се разбрахме - на 390 милиарда евро паднаха грантовете, на 36 милиарда - заемите. Всичко беше пренаписано, описа министър председателят. И призна: " Беше същинска война какво да бъде съотношението сред грантове и заеми ". " Ходих до 11-ия етаж, напред обратно, само че се вкара точка 67, в която за първи път над 200 млн. евро ще бъдат дадени за изостаналите региони като България ”, сподели още той. И добави: „ Те са за едва развитите ни региони – за Севера и Северозапада. За да може да има по-голяма конкурентноспособност “.

" Ей по тази причина заслужавам да ми се желае оставката. На тези, които през днешния ден това ще се упражняват, това да го знаят. 29 милиарда евро идват към България в идващите години ", акцентира Борисов. " Важно е, че успяхме да договорим опазване на равнището за кохезионната политика, където са заложени 9 милиарда евро (с 800 млн. евро повече от настоящето) . Това е значимо за реализиране на главните ни цели конкурентноспособност и напредък ", сподели още министър председателят.

" Шарл Мишел и канцлерът Меркел демонстрираха, че са същински другари на България. Те упорстваха за тези пари за нас и ни оказаха голяма поддръжка, както и австрийският ми сътрудник Себастиан Курц. Той направи изявление пред сътрудниците, като че ли той е министър председател на България. Каза, че държи България да получи тези 200 млн. евро. Аз блокирах към 4 часа решенията по тая тематика ", сподели Борисов. И разгласи, че водачите цяла нощ не са спали, а персоналният му връх по пиянство на кафета към този момент е несломим.  

" >
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР