29-годишният Николай Тумбев от град Костандово извади Богоявленския кръст от

...
29-годишният Николай Тумбев от град Костандово извади Богоявленския кръст от
Коментари Харесай

Два дни по-късно намериха кръста в река Мътница в Костандово

29-годишният Николай Тумбев от град Костандово извади Богоявленския кръст от водите на река Мътница след 29-часово търсене.

Младият мъж дружно със свои другари, които в неделя се хвърлиха в ледените води, с цел да спасят Божието разпятие, не се отхвърлиха, откакто металният кръст потъна в тинята и продължиха да го търсят и на другия ден.

"След като намерихме и осигурихме екскаватор да ни оказва помощ, машината изгреба тинята. Ние копахме с лопати и благодарение на помпи източихме водата от реката ", показа един от доброволците Константин Кадинов пред Монитор. Той добави, че кръстът е бил открит на 50 сантиметра дълбочина, забит в коритото на реката.

Групата младежи, измежду които и двама техни другари от прилежащото село Дорково, повече от денонощие търсиха изгубения Божи знак. Те не могат да си намерят място от наслада, удовлетворени, че са избавили родния си град от неприятна прокоба. На помощ се притекъл и локален гражданин с металотърсач, който също обходи периметъра, където се видя да пада кръста.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР