29-годишният мъж е осъден за три престъпленияНеправоспособен шофьор, блъснал полицай

...
29-годишният мъж е осъден за три престъпленияНеправоспособен шофьор, блъснал полицай
Коментари Харесай

5 години затвор за дрогиран шофьор, блъснал полицай в Пловдив

29-годишният мъж е наказан за три закононарушения

Неправоспособен водач, блъснал служител на реда при ръководство на автомобил под въздействие на алкохол и опиати, е наказан на пет години затвор при първичен „ непоколебим режим ". Това оповестиха от Районна прокуратура – Пловдив.

По обвинителния акт на държавното обвиняване 29-годишният мъж е наказан за три закононарушения.

През октомври 2018 година мъжът е видян от полицейски патрул да минава по бул. „ Руски “ в Пловдив с висока скорост, форсиран мотор и свистене на гуми. Служителите на Министерство на вътрешните работи потеглили с патрулна кола след автомобила. На кръстовище на червен светофар двамата служители на реда отишли до автомобила и поискали от водача да отбие настрана и да даде документите. Мъжът заключил вратите и вдигнал прозореца, потеглил внезапно и минал през крайници на единия служител на реда. След малко гонене той аварирал, слязъл от колата, почнал да бяга, само че бил арестуван.

Установено е, че действието е осъществено в пияно положение – с централизация на алкохол 0,62 на хиляда, и след приложимост на наркотични субстанции – кокаин. Мъжът нямал и шофьорска брошура.

Присъдата е влезнала в действие и е дефинитивна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР