29-годишен гражданин на Страсбург на име Шериф Шекат, известен на

...
29-годишен гражданин на Страсбург на име Шериф Шекат, известен на
Коментари Харесай

Терор В Страсбург! Трима Души Са Убити, 12 Са Ранени! Ето Кой Е Стрелецът! Видео

29-годишен жител на Страсбург на име Шериф Шекат, прочут на силите на реда за закононарушения от нетерористичен темперамент, откри огън на коледния базар в града. Нападателят взе участие в две престрелки със силите за сигурност сред 20.20 ч. и 21.00 ч., сподели още министър Кастанер.

След нападението нападателят е бил ранен от патрул на силите на реда, само че е съумял да се измъкне с такси. В интервенцията по задържането му вземат участие към 350 чиновници на реда, подкрепени от два хеликоптера.

Заподозреният е имал присъди във Франция и в Германия, и е лежал в пандиза, заяви още Кристоф Кастанер.

Вчера сутринта Шериф Ф. трябвало да бъде задържан по съмнение, че е взел участие във въоръжен обир и нападение по време на него. Полицията обаче не го намерила в дома му.

Тайландец погубен, италианец ранен

Гражданин на Тайланд е измежду убитите в нападението нощес в Страсбург, съобщи ТАСС, като се базира на тайландското издание " Банкок пост ". Мъжът е бил във Франция на почивка. Той е бил на 47 години и е разпознат от изданието като Анупонг Суебсаман. Прострелян бил съдбовно в главата.

Сред по-леко потърпевшите е и италиански публицист, съобщи АНСА. Според информацията пострадванията на италианския публицист са леки.

Министърът на външните работи на Италия Енцо Моаверо Миланези заяви в Туитър, че спешен щаб в министерството следи развоя на събитията в Страсбург.

Реакции след офанзивата

Франция покачва степента на паника и ускорява защитата на коледните базари, заяви още Кристоф Кастанер.

Правителството взе решение да наложи изключителни ограничения. Ще бъде засилен граничният надзор, както и контролът на коледните базари в страната, сподели Кастанер.

Президентът на Франция Еманюел Макрон сервира съболезнования на околните на жертвите на нещастието в Страсбург.

" Цялата взаимност на нацията е ориентирана към Страсбург, към жертвите и техните фамилии ", написа Макрон в Туитър след края на заседание, което организира в спешния щаб на министерството на вътрешните работи.

" Шокирана и опечалена съм от ужасната офанзива в Страсбург. Моите мисли са с всички наранени и с народа на Франция ", написа в Туитър английският министър председател Тереза Мей.

Европа няма да разреши да бъде уплашена и постоянно ще пази своите полезности и метод на живот. Това съобщи австрийският канцлер Себастиан Курц, който ръководи Съвета на Европейски Съюз до края на годината, във връзка стрелбата в центъра на Страсбург нощес, съобщи ТАСС.

" Моите мисли са с жертвите на днешната страхлива пукотевица в Страсбург, която остро съдя. Ние няма да позволим да бъдем уплашени и постоянно ще пазиме нашите европейски полезности, както и нашия общ европейски метод на живот. В тези сложни времена ние поддържаме Франция и Европейския парламент, който организира пленарното си съвещание в Страсбург ". Това написа в Туитър Себастиан Курц, канцлер на Австрия и ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз.

Съболезнования изрече и министърът на вътрешните работи и вицепремиер на Италия Матео Салвини, който е на посещаване в Израел. " Като жител и като министър ще положа всички старания да няма терористи в Европа и в света ", написа в Туитър Салвини. Министърът на външните работи на Италия Енцо Моаверо Миланези на собствен ред съобщи, че се моли за жертвите, ранените и техните близки.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР