28 екипажа, с четири по-малко от предварително обявения стартов списък

...
28 екипажа, с четири по-малко от предварително обявения стартов списък
Коментари Харесай

28 екипажа стартират в рали Твърдица

28 екипажа, с четири по-малко от авансово оповестения стартов лист за 17-ото Рали Твърдица, трети кръг от националния рали шампионат за 2021 година, ще бъдат на церемониалния старт на пл. " Свобода " в града довечера в 17 ч. Освен авансово известния отвод от присъединяване на водача на БМВ-Клуб-България Борис Григоров (Мицубиши Лансър Ево 9), заради разнообразни аргументи, към топ-пилотите, които няма да дойдат се причисли каращият в българското състезание шведски водач Адам Вестлунд (Престиж, Форд Фиеста Рали4), Даниел Попов (Пещера, Пежо 208 Рали4) и най-бързата европейска състезателка през последните години Екатерина Стратиева (Астра, Пежо 208 R2).

За сметка на това в шампионата се завръща Никола Мишев (АРТ Моторспорт), като рали Твърдица ще е дебют за него тази година, само че той също и ще кара за първи път новия си автомобил Пежо 208 Рали4. Ако не се брои Григоров, всички отсъстващи са от един и същи клас RC4, което лишава ралито от един самобитен връх от огромно присъединяване в един клас. Заявките сочеха тъкмо дузина машини от най-атрактивната категория, нещо което не се е случвало през последните 10-15 години.


Въпреки това надпреварата се чака да бъде изключително нажежено, тъй като до финала на шампионата остават 2 ралита - в Сърбия и Шумен, а в този миг водачът Георги Василев (Дианел, Мицубиши Лансър Ево 9) изпреварва с 32 т. тройният първенец за последните години Мирослав Ангелов (Мегапорт, Шкода Фабия R5 Eво 2), който обаче изостава и с 4.4 т. от втория във краткотрайното нареждане и съотборник Антон Титов (Пежо 208 R2).


За разлика от надпреварите в Сърбия и Шумен, твърдишкото рали не носи бонус от коефициента за компликация, тъй че в случай че желае да остане в конкуренцията за четвърта купа, Ангелов би трябвало на финала на следващия ден вечер безапелационно да завоюва успеха.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР