27 загинали при силна експлозия на летището в Йемен. Взривът

...
27 загинали при силна експлозия на летището в Йемен. Взривът
Коментари Харесай

27 загинали след експлозия на летището в Йемен

27 починали при мощна детонация на летището в Йемен. Взривът се е чул малко откакто аероплан с новосформирания кабинет кацна там, оповестиха чиновници на сигурността.

По-късно вътрешното министерство увеличи жертвите на най-малко 27 починали и 50 ранени.

Още до момента в който пътуващите били на борда на самолета, се чули мощни гърмежи и престрелки.

Новите министри, измежду които министър председателят Маен Абдулмалик, както и саудитският дипломат в Йемен Мохамед Саид ал Джабер, бързо били отведени под засилена защита в президентския замък в града, където са в сигурност, споделиха очевидци и саудитски медии, представени от Ройтерс.

Няколко снаряда паднали в основната зала на приемната постройка на летището, а един снаряд - и на пистата. Саудитската държавна телевизия " Ехбария " сподели унищожени от гърмежите коли и натрошени стъкла от прозорци. Над летището се издигаше бял пушек.

Южният пристанищен град Аден е сцена на въоръжени конфликти заради разрива сред сепаратистите и държавното управление на Хади. Сепаратисткият Южен временен съвет (ЮПС), който се бори за самостоятелност за Южен Йемен, разгласи самоуправление в Аден при започване на тази година, което докара до сражения и усложни напъните на Организация на обединените нации да контракти трайно помирение в йеменския спор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР