27 руски дипломати и техните семейства ще бъдат принудени да

...
27 руски дипломати и техните семейства ще бъдат принудени да
Коментари Харесай

САЩ гонят 27 руски дипломати. Как реагира Москва?

27 съветски дипломати и техните фамилии ще бъдат принудени да изоставен Съединени американски щати до 30 януари, а същият брой чиновници на съветската дипломатическа задача в Съединени американски щати ще би трябвало да изоставен страната до 30 юни следващата година. Това заяви съветският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов в ефира на YouTube канала Soloviev Live. " Нашите дипломати са изгонени от Съединени американски щати. На 30 януари ще напусне огромна група мои приятели - 27 души със фамилиите си ", означи посланикът. " На 30 юни сходен брой хора също ще са принудени да си тръгнат отсам ", добави посланикът.

Антонов акцентира, че казусът с визите за съветски дипломати в Съединени американски щати към момента не е решен, фамилиите им са съзнателно разграничени. " Изправени сме пред сериозен дефицит на фрагменти. Отнета е акредитация от съпрузите на редица наши сътрудници. На децата им не се дават визи. Не разбирам какво цели тази политика на делене на фамилиите на съветски дипломати ", възмути се посланикът. Според него това се случва на фона на американските изказвания за това „ какъв брой деликатно Съединени американски щати се отнасят към фамилните обичаи “.

Руският дипломат уточни, че американската страна не е трансформирала отрицателното си отношение към Руската федерация и продължава да я преглежда като съперник. Вашингтон също не трансформира политиката си на наказания по отношение на Москва. " Почти нищо не се е трансформирало. Атмосферата в Съединени американски щати към момента е отровена от русофобия: в медиите, в Конгреса, в държавния уред. Всичко това пречи на построяването на руско-американските връзки ", съобщи Антонов.

Той също по този начин уточни, че американските публични лица се пробват да беседват с представители на Руската федерация единствено по тези въпроси, които съставляват интерес за Съединените щати, а в последните двустранни контакти " господства единствено една тематика - " нападателната " политика на Руската федерация “.

В отговор на антируските наказания, оповестени от Вашингтон през април и следващото експулсиране на съветски дипломати, Москва наложи ограничавания за наемането на руснаци и жители на трети страни от дипломатическата задача на Съединени американски щати. От 1 август посолството на Съединени американски щати в Русия продължи да работи с най-малко 120 чиновници с петгодишен мандат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР