27% от българските учители желаят ваксинация, също толкова се колебаят,

...
27% от българските учители желаят ваксинация, също толкова се колебаят,
Коментари Харесай

Анкета: 45% от българските учители не планират да се ваксинират срещу COVID-19

27% от българските учители желаят имунизация, също толкоз се двоумят, а 45% не възнамеряват да се ваксинират против COVID-19, демонстрира онлайн анкета измежду над 13 000 педагози, извършена от Синдиката на Българските учители и Сдружението на шефовете в междинното обучение в интервала 9-13 февруари.
Над 47% от учителите, които не желаят имунизация, се тормозят от възможни странични резултати от имунизациите, а 44% биха се ваксинирали, в случай че имат задоволително достоверни данни за ефикасността и безвредността на имунизацията върху другите възрастови групи. Последното дава съображение за налагане на извода, че педагозите имат позитивна настройка към имунизациите, демонстрират интерес и търсят научни доказателства за тяхната успеваемост, само че към момента огромна част от тях не откриват задоволително достоверна и надеждна информация по тематиката.
В тази връзка от Синдиката на българските учители показват, че е нужна по-сериозна разяснителна акция от страна на РЗИ и други медицински престижи в региона на имунологията.
Подобно е мнението и на Лилия Стоянова, преподавател по информатика във Варна, на която следва да бъде сложена втора доза ваксина идната седмица.
"Трябва да се направи една необятна и огромна медийна акция, където на хората да им бъде обяснено какво съставляват тъкмо имунизациите, какви са преимуществата на другите типове ваксини, с цел да схванат, че в последна сметка те не са страшни. Дори в противен случай - биха ни помогнали да се оправим с казуса ", сподели тя.
По последни данни на Министерството на образованието и науката, предпочитание за имунизация декларират 24% от българските учители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР