26 Март Познат още като IEEE 802.11ax той идва с

...
26 Март Познат още като IEEE 802.11ax той идва с
Коментари Харесай

TP-Link: Как новият Wi-Fi стандарт ще промени живота ни

26 Март
Познат още като IEEE 802.11ax той идва с по-голяма скорост, повече потенциал и усъвършенствана енергийна успеваемост спрямо предшественика си 802.11ac. Номер 6 демонстрира, че това е шесто потомство Wi-Fi и спрямо предходните версии предлага на потребителите по-високи скорости и с 40% по-бързи връзки в съпоставяне със стандарта Wi-Fi 5. Wi-Fi 6 е по-бърз, с по-голям потенциал и усъвършенствана енергийна успеваемост. От доставчика на мрежови решения TP-Link са форлмулирани няколко аргументи, заради които може да желаете да преминете към Wi-Fi 6: Много по-бърз е: Скоростта на поточно предаване е увеличена до 1,2 Gbps - 20% по-бърза от гигабитова връзка посредством Ethernet кабел. Максималната скорост доближава 9,6 Gbps и, несъмнено, изисква съвместими устройства, които могат да обезпечат най-хубавото преживяване. Повече свързани устройства и безпрепятствено преживяване: броят на обвързваните устройства може да повече от 200 в един дом, без да се понижава самостоятелната продуктивност обвързваните крайни устройства. OFDMA технологията пресмята нужната честотна лента за всеки клиент и изпраща данните по едно и също време, тъй че всичко да протича безпрепятствено. Повишена сигурност със стандарта WPA3 По-ниска консумация на сила за терминалните устройства Съвместимост със съществуващи устройства от предходни генерации Wi-Fi и висока продуктивност Конкурентни игри и безкрайно развлечение даже при 8K резолюция Геймингът се трансформира в съществена част от живота на доста хора, изключително в сегашния подтекст, в който всички почувствахме нуждата да се посветим на занимание, което обезпечава релакс, и което можем да практикуваме безвредно в личния си дом.

Макар и стандартът Wi-Fi 6 сега да е на релативно ранен стадий, ясно е, че той съставлява бъдещето на интернет връзките и ще се трансформира в необятно публикуван стандарт за потребителите по целия свят. В същото време, според от потребностите, Wi-Fi 6E предлага и спомагателна продуктивност. Каква е разликата сред Wi-Fi 6 и Wi-Fi 6E? Wi-Fi 6 работи в обхватите 2,4 GHz и 5 GHz (в взаимозависимост от устройствата и дейностите), до момента в който Wi-Fi 6E се простира до обсега 6 GHz, предлагайки 7 други нови 160 MHz канала, които удвояват честотната лента и прехвърлянията.

Продукти със стандарта Wi-Fi 6E бяха анонисрани от TP-Link на CES 2021 и се концентрират на на всички области на активност, от игри и стрийминг, до изтегляния и интензивни работни процеси. Очаква се Wi-Fi 6E модели на бъдате налични и на българиския пазар през тази година.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР