255 милиарда долара спечелиха 25-мата най-богати милиардери в света от

...
255 милиарда долара спечелиха 25-мата най-богати милиардери в света от
Коментари Харесай

Най-богатите спечелиха 255 млрд. в пандемията

255 милиарда $ завоюваха 25-мата най-богати милиардери в света от пандемията. Състоянието им се усили с крупната сума единствено за 2 месеца - от 23 март до 22 май, оповестява американското списание Forbes, представено от Агенция " Фокус ".

За двата месеца на пандемията най-вече е спечелил създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг – положението му се е нараснало с 31,4 милиарда до 86,5 милиарда $. Както написа изданието, акциите на компанията са поскъпнали с към 60%, достигайки рекордни стойности на 22 май. Така Зукърбърг се придвижи от седмото място в листата на най-богатите хора до четвърто.

Основателят на Amazon Джеф Безос завоюва малко по-малко - 29,9 милиарда $, и в този момент благосъстоянието му се прави оценка на 146,9 милиарда $. Той е най-богатият човек в света. За един ден притежателят на Amazon е забогатял с 6,4 милиарда $. Наскоро специалисти предвидиха, че той ще стане първият в света трилионер. На фона на пандемията известността на платформите за онлайн търговия набъбна, което обезпечи нарастване на цената на акциите на Amazon с 29% от март.

Третата позиция зае ръководителят на Reliance Industries Limited Мукеш Амбани, който от март усилва благосъстоянието си с съвсем 20 милиарда $. След това то възлиза на 52,7 милиарда $ и Амбани стана най-богатият човек в Азия.

Forbes написа, че общото положение на 25-те най-богати хора в света в този момент е към 1,5 трилиона $, т.е. към 16% от положението на всички милиардери.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР