25 литра на квадратен метър е падналото количество валежи за

...
25 литра на квадратен метър е падналото количество валежи за
Коментари Харесай

Няма сериозни щети от падналите обилни валежи в Община Стара Загора

25 литра на квадратен метър е падналото количество превалявания за миналото денонощие на територията на Община Стара Загора. „ В утринните часове е подаден сигнал за излизане на река Османска от коритото ѝ в региона на село Казанка. Установено е заливане дребна част от вътрешноселска улица. Незабавно е изпратена техника, която да спомогне за отводняването на сектора “, осведоми Пламен Тодоров, шеф на отдел „ Опазване на публичния ред и ръководство на рецесии “ в община Стара Загора.

 

Той добави, че все още няма данни за други проблематични сектори. „ Нивото на водите в езерото „ Загорка “ се повишило в резултат на изобилните превалявания. В момента се прави следено изпускане на вода към река Бедечка. Нейното корито поема напълно водите и по цялата дължина на реката няма записано преливане. Постоянно се правят обходи и се следи обстановката “, безапелационен е Тодоров.

 

Няма данни за нарушено електрозахранване в дребните обитаеми места, стана ясно още от думите му. През миналото денонощие на Горещия телефон не са постъпили сигнали за проблеми, свързани с метеорологичната конюнктура.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР