25-годишен мъж от Хюстън, Тексас беше задържан по обвинение, че

...
25-годишен мъж от Хюстън, Тексас беше задържан по обвинение, че
Коментари Харесай

В Тексас арестуваха мъж, опитал се да взриви монумент на Конфедерацията

25-годишен мъж от Хюстън, Тексас беше арестуван по обвиняване, че е възнамерявал да взриви статуята на офицера от Конфедерацията Ричард Дауинг. Властите в Хюстън оповестиха, че са заловили Андрю Шнек пред монумента, до момента в който е забърквал силновъзпламенимите химични съставки за изработката на бомбата.
Арестът идва на фона на яростния спор в Щатите по отношение на бъдещето на знаците от времето на Гражданската война. За някои те са срамно увещание за предишното на страната, изпълнено с ненавист, иго и расизъм. Други обаче са на мнение, че паметниците са част от културно завещание за Южните щати, което не трябва да се унищожава, написа още БГНЕС.
„ Статуите на Конфедерацията са се трансформирали в знаци на актуалния бял расизъм и неонацизъм “, написа в публично изказване Грегъри Фенвъс - деканът на Тексаския университет по отношение на решението си да отстрани от територията на просветителната институция всички паметници на Конфедерацията.
„ Университетът на Тексас в Остин има задължението да опазва и да учи историята, само че в това време е и наше обвързване да осъзнаем, че тези исторически моменти не трябва да бъдат издигани на фундамент “, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР