24chasa.bgНад 10 пъти по-ниски стават глобите за безцелни разходки в

...
24chasa.bgНад 10 пъти по-ниски стават глобите за безцелни разходки в
Коментари Харесай

Промяна: Глобите за разходки в парка падат от 5000 на 300 лева

24chasa.bg

Над 10 пъти по-ниски стават санкциите за безцелни разходки в парка и други нарушавания на ограниченията в изключителното състояние. Нарушителите към този момент няма да заплащат 5000 лева, a санкцията им ще бъде сред 300 и 1000 лева Това взеха решение дефинитивно депутатите откакто през днешния ден гласоподаваха на второ четене нови ремонти в закона за изключителното състояние.
По-ниските суми ще се ползват и за тези, които към този момент са получили санкция, стана ясно още през вчерашния ден по време на съвещанието на правната комисия. При наново нарушаване санкцията ще е от 1000 до 2000 лева

Големи са пониженията и на санкциите за търговците, ресторантьорите и притежателите на питейни заведения, които отварят обектите си макар заповедта на здравния министър. До в този момент санкцията беше имуществена глоба в размер 15 000 лева, а с направените ремонти тя пада в диапазон от 500 до 2000 лева При наново нарушаване ще е сред 2000 и 5000 лева

Освен че се лишиха от заплатите си, депутатите се лишиха и от партийните си дотации. По концепция на ръководещите всички партии няма да получават държавните помощи до края на изключителното състояние. Освен това парите ще бъдат понижени, защото се пресмятат по формула включваща всеки календарен ден от годината, а начисленията ще отпаднат за времето до момента в който текат изключителните ограничения. Спестените от дотациите средства пък ще отиват за битката с ковид, е записано още в закона. Първият транш за тази година партиите би трябвало да получат до 30 юни.

 

Цялата публикация ТУК

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
НАПИШИ КОМЕНТАР