24 запечатани търговски обекта, 145 акта за неиздаване на касови

...
24 запечатани търговски обекта, 145 акта за неиздаване на касови
Коментари Харесай

Данъчните запечатаха 24 търговски обекта по Южното Черноморие

24 запечатани търговски обекта, 145 акта за неиздаване на касови бележки и разлики в касовите наличия, три зали с открити нарушавания при осъществяване на хазартна активност и над 800 инспекции на Националната организация за приходите по Южното Черноморие за месец юли са резултатите от контролната акция на приходната организация по съблюдаване на данъчното и осигурително законодателство през дейния летен туристически сезон, оповестяват от Национална агенция за приходите Бургас, съобщи БНР.

Продължават и целодневните наблюдения на чиновниците от звеното за фискален надзор на огромните хранилища за плодове и зеленчуци и хранителни артикули в района. Засиленият надзор усъвършенства фискалната дисциплинираност, данъчните регистрират също и устойчива наклонност при доброволното съблюдаване на разпоредбите и условията.

Под интензивно наблюдаване са сложени над 2000 обекта по българското крайбрежие. В рамките на продължаващата акция при осъществяването на контролни покупки интензивно се ползва способът „ скришен клиент “. Данъчните инспектори правят и очевидни наблюдения, при които в границите на няколко дни в действително време се наблюдават продажбите и резултатите се съпоставят с предишни интервали.

От Национална агенция за приходите молят да се изискват касови бележки при всяка покупка и припомнят, че и през тази година жителите също могат да реализират надзор върху отчитането на приходите посредством евакуиране от Goodle Play или App Store на мобилното приложение на Национална агенция за приходите – NRAMobile. То дава опция при сканирането на QR кода на издадена касова записка незабавно да се ревизира дали тя е записана в Национална агенция за приходите.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушавания могат да се подават на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 или по е-поща на адрес [email protected]

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР