24 Юни Софтуерната компания DataArt и Girls Who Code, образователна

...
24 Юни Софтуерната компания DataArt и Girls Who Code, образователна
Коментари Харесай

DataArt обяви партньорство с Girls Who Code

24 Юни
Софтуерната компания DataArt и Girls Who Code, просветителна организация с нестопанска цел, оповестиха партньорство. Според двете организации неговата цел е да сътвори по-добри благоприятни условия за дамите от софтуерния отрасъл, както и реализиране на диверсификация в ИТ бранша.

Двете организации към този момент работят взаимно по разнообразни планове, подпомагащи тази идея.

Според DataArt данните демонстрират, че единствено 25% от работните места в региона на осведомителните технологии се заемат от дами. Настоящото партньорство сред DataArt и Girls Who Code е част от устрема да се трансформират настоящите трендове и да се преодолее разликата сред половете в ИТ бранша.

В DataArt дамите заемат 31% от работните места, като компанията поставя съществени старания, с цел да усили този %. Girls Who Code (GWC) от своя страна си слага за цел да поддържа и усили броя на дамите, работещи в областта на осведомителните технологии в световен проект, като даде опция на младите дами да подобрят своите програмни умения за по-добра професионална реализация в актуалното софтуерно общество.

GWC се стреми към разнообразие, правдивост и включване, без значение от пола, като тези правила са основополагащи и за партньорството сред двете организации.

Сътрудничеството сред DataArt и Girls Who Code е фокусирано върху 3 съществени плана, по които към този момент се работи интензивно: Съхранение на данни и ръководство на данни посредством Amazon Web Services (AWS), което да улесни активността както на курсистите, по този начин и на преподавателите, давайки опция за следене на визитите и проявление на кариерните благоприятни условия. Разработка и поддръжка на уеб страницата, който служи като насочна точка за достъп от страна на курсисти и сътрудници. Работа по HQ платформа, даваща опция за ръководство на курсове, действия, стратегии и материали както за преподаватели, по този начин и за курсисти, записали се за образование в стратегиите на GWC. Платформата продължава да се уголемява и развива и към този момент има над 200 000 регистрирани консуматори.
" За нас е чест да работим с GWC и да подпомогнем активността им с техническата експертиза, с която разполагат екипите ни. Споделяме тяхната идея и се възхищаваме на тяхната задача. Тъй като GWC към този момент има представителства и в Индия, Англия и Канада, имаме опцията да създадем тяхната система интернационална, като основният приоритет е сигурността ", съобщи Юри Губин, шеф по нововъведенията в DataArt.

От стартирането си през 2012 година, Girls Who Code към този момент обгръща 450 000 дами, учещи се да програмират, 90 000 от които са напълно приключили образованието. През 2018 година Girls Who Code бе оповестена за най-иновативна организация с нестопанска цел в листата на Fast Company.

Като мултинационална компания, DataArt също предизвиква равенството сред половете. Освен с Girls Who Code, компанията си сътрудничи тясно с разнообразни начинания и организации, измежду които Women TechMakers, Python Community for Women, Toastmasters International и Geek Girls Carrots.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР