24 Юни Новият председател на Държавна агенция Електронно управление (ДАЕУ)

...
24 Юни Новият председател на Държавна агенция Електронно управление (ДАЕУ)
Коментари Харесай

Красимир Симонски е новият председател на ДАЕУ

24 Юни
Новият ръководител на Държавна организация " Електронно ръководство " (ДАЕУ) е Красимир Симонски, откакто досегашният началник на организацията Атанас Темелков бе освободен от длъжността предварително по негово искане, оповестяват от ДАЕУ. Тази промяна стана факт след решение на служебното държавно управление. Досега Симонски бе зам.-председател на ДАЕУ.

Атанас Teмeлĸoв бе определен за ръководител на ДAEУ поемайки този пocт от Poceн Жeлязĸoв, който оглави Koмиcиятa зa peгyлиpaнe нa cъoбщeниятa, а по-късно бе нaзнaчeн зa миниcтъp нa тpaнcпopтa, ИТ и известията (МТИТС).

Красимир Симонски е инженер по компетентност " Изчислителна техника " от ТУ-София и лекар е на науките на Българска академия на науките. От 1991 година до 2002 година е заемал длъжността шеф " Компютри и връзки " в Американския университет в Благоевград.

Работи по редица планове за ИТ-обучение и развиване на ИКТ-умения на АУБ в Благоевград, Програмата на Организация на обединените нации за развиване (ПРООН, 2006-2008 г.), в това число по плана iGovernment, в границите на който са подготвени в базови компютърни умения над 65 хиляди чиновници в държавни институции. В интервала 2004-2007 година управлява плана " Телецентрове " на ПРООН и ДАИТС. По плана са построени 120 телецентъра в цялата страна.

От 2007 година е началник и координатор на българските екипи по планове на Европейската комисия, измежду които са тези за развиване на националните стратегии за развиване на широколентов интернет достъп в Европа и GEANT2, GN3 - най-големият план по Седма рамкова стратегия за създаване на научно изследователска инфраструктура в Европа.

В интервала 2007 - 2009 година е заместник-председател на Държавната организация за осведомителни технологии и известия (ДАИТС) с сектор " Информационни технологии ". От началото на 2013 година Симонски е изпълнителен шеф на Изпълнителна организация " Електронни съобщителни мрежи и осведомителни системи " (ЕСМИС) до назначението му за заместник-председател на новосъздадената Държавна организация " Електронно ръководство ".
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР