24-ят София Филм Фест стартира днес и ще срещне за

...
24-ят София Филм Фест стартира днес и ще срещне за
Коментари Харесай

София Филм Фест с 5 нови български филма

24-ят София Филм Фест започва през днешния ден и ще срещне за първи път публиката в София с пет нови български игрални кино лентата. Прожекциите са планувани за интервала 5-9 октомври в кино Люмиер.

Иван Юруков показва режисьорския си кинодебют " До последния каприз ” ( " Till the Final Caprice “) на извънредна прожекция на 5 октомври 2020, от 19:30 часа.

Филмът разкрива две разнообразни авантюристичен истории за смисъла и хубостта на живота и връзката на хората с изкуството. " До последния каприз “ е филм откровение; това е една история за виртуозен цигулар, който се е отдръпнал от огромните подиуми с една-единствена цел – да изсвири напълно " Капризите “ на Паганини за себе си, не за публиката.

" Дани. Легенда. Бог “ ( " Danny. Legend. God. “) e пълнометражният дебют на самостоятелния продуцент, режисьор и сценарист Явор Петков – премиерата на кино лентата е планувана за 6 октомври 2020, от 19:30 часа.

Главната роля във кино лентата е поверена на Димо Алексиев, който влиза в облика на Дани - предприемач и общински консултант, съгласил се да взе участие в епизод от британска документална поредност за пране на пари.

На 7 октомври е премиерата на още един дебют - " Шибил “ ( " Shibil “) на режисьора и сценарист Никола Бозаджиев. Пресъздадена е една именита любовна история, разказана в едноименния роман на майстора на българското слово Йордан Йовков.

Най-новият филм на Иван Черкелов " Не влизай в спречкване с личния състав на банята “ ( " Do Not Argue with the Staff at the Baths “) ще бъде показан за първи път на огромен екран в София в кино Люмиер Лидл на 8 октомври 2020, начален час 19:30 часа.

Силвия Петкова и Юлиян Вергов са в основните функции в режисьорския дебют на Бо Калинов " Пепел върху слънцето “ ( " Ashes over Sun “), чиято премиера е на 9 октомври 2020, от 19:30 часа. Филмът е основан по книгата на доктор Златимир Коларов " Illusio Magna ”, основана на същински случай от преди 50 години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР