24 тоалетни и контейнери за отпадъци общо разположи Община Русе

...
24 тоалетни и контейнери за отпадъци общо разположи Община Русе
Коментари Харесай

Химически тоалетни, контейнери и ново почистване на булевард „България“

24 тоалетни и контейнери за боклуци общо разположи Община Русе по бул. „ България “ в сектора от магазин Метро до Индустриална зона „ Тегра “

Целта е да се предотврати нерегламентираното замърсяване от преминаващите по булеварда транспортни средства.

По трасето се прави и разчистване от чиновниците на компания „ Нелсен “, отговаряща за сметосъбирането и публичната хигиена, като досега опашките от тирове не позволяваха това, оповестиха от Община Русе.

След въведените по гледище на кмета на Община Русе Пенчо Милков ограничения за прекъсване на тежкотоварните камиони в други области на България, южно от Русе, към момента придвижването към Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ е натоварено. Новите уреди ще оказват помощ за опазването на чистотата в региона и ще бъдат в интерес на стотиците водачи, които се движат по трасето.

Припомняме, че през юли Общинският съвет в Русе утвърди предлагането на Община Русе за създаване на буферен паркинг за 700 камиона посредством основаване на отстъпено право на градеж. Теренът, който ще бъде употребен, е общински с повърхност 160 дка. В състезанието частните компании, имащи интерес, ще се състезават на база времето за построяването му, като оптималният период е 9 месеца. Друг аршин за оценката им ще бъде първичната цена на отстъпеното право на градеж, както и годишните вноски към общинския бюджет, които би трябвало да са в размер на най-малко 600 хиляди лева

„ С това решение желаеме освен да разгадаем казуса с тировете, само че и да създадем опция на русенци да печелят от кръстопътното си местонахождение “, сподели кметът Пенчо Милков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР