24-годишният Виктор Делигълъбов, който дрогиран на 2 пъти прегази служителка

...
24-годишният Виктор Делигълъбов, който дрогиран на 2 пъти прегази служителка
Коментари Харесай

Пуснаха под гаранция от 5 бона дрогиран джигит, който на два пъти премаза жена в Самоков

24-годишният Виктор Делигълъбов, който дрогиран на 2 пъти прегази служителка на " синя зона " в Самоков, беше пуснат под гаранция от 5 000 лв.. Това взеха решение съдиите от Софийския апелативен съд (САС) Пламен Дацов, Десислав Любомиров и Атанаска Китипова, написа " Правен свят ". 

Инцидентът стана на 12 юни т.г. и е следващият случай, при който дрогиран водач, освен това с повече от 1 наркотично вещество в кръвта, блъска брутално човек на пътя. Въпросните произшествия през последните години станаха съвсем „ всекидневие “, написа lupa.bg.

В случая, Делигълъбов карал автомобила си обратно, без да се е убедил, че пътят зад него е свободен и няма да сътвори заплаха или усложнения за останалите участници в придвижването. След като един път премазал служителката на " синята зона ", само че не схванал, я блъснал повторно, след което избягал от местопроизшествието. Пострадалата по знамение е останала жива и към този момент е изписана от болничното заведение.

След бързи оперативно-издирвателни дейности джипът бил открит, а избягалият водач - арестуван. При направения тест за приложимост на опиати в тестът на 24-годишния Виктор Делигълъбов било регистрирано съществуване на кокаин и марихуана.

Припомняме, че през април т.г. журналистът Милен Цветков бе погубен на пътя също от дрогиран юноша, в чийто организъм беше открит коктейл от четири типа субстанции – кокаин, амфетамини, канабис и лексотан. Малко след случая и точно поради зачестилите случаи на сходни произшествия основният прокурор Иван Гешев предложи съществено ремонти в Наказателния кодекс (НК), с които да бъдат повишени наказванията за дрогирани водачи. Гешев предложи съответно - до 20 години или пожизнен затвор за пияни и дрогирани водачи, такива без брошура или надвишили скоростта с над 50 км/ч, в резултат на което са умъртвили човек на пътя. Главният прокурор упорства, в тези случаи, в интерес на страната да се лишава ръководеното транспортно средство, без значение от собствеността му. Нещо повече, предложенията на основния прокурор плануват лишаване на моторното транспортно средство във всеки случай на ръководство на над 1,2 промила алкохол или след приложимост на наркотични субстанции.

Пет месеца след гибелта на Милен Цветков и направените от Гешев оферти – законодателството не е променено, а няма и никакви индикации, че скоро сходни проблеми ще бъдат на дневен ред на вниманието на депутатите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР