24-годишният С. И. и 42-годишният И. С., обвинени в засяване

...
24-годишният С. И. и 42-годишният И. С., обвинени в засяване
Коментари Харесай

Двама от обвиняемите за наркооранжерията в Бяла остават в ареста

24-годишният С. И. и 42-годишният И. С., упрекнати в засяване и развъждане на 1630 броя растения от рода на конопа на стойност 316 200 лева, остават в ареста

Това реши Окръжен съд – Русе.

Дежурен състав първо прегледа настояването на прокуратурата за взимане на мярка за неотклонение задържане под стража във връзка с младежа. Ден по-късно съдът остави без почитание молбата на по-възрастния мъж за изменение на мярката му за процесуална насила в по-лека. И. С. е в ареста от 22.07.2021 година и за трети път подава такова искане, като предходните също са били отхвърляни, в това число и от по-горната инстанция. Срещу него е повдигнато и второ обвиняване – за това, че на 22.07.2021г. в гр.Бяла, без съответно позволение, държал за разпространяване високорискови наркотични субстанции - марихуана с нето тегло 52,03 грама на стойност 312,20 лв.. Според прокуратурата, двамата мъже в съучастничество с още един, в интервала от месец март 2021г. до 22.07.2021 година, в изискванията на продължавано закононарушение, засяли и отглеждали растения от рода на конопа- канабис /марихуана/ с чисто тегло 52 700 грама.

Окръжен съд - Русе счете, че от събраните голям брой доказателства може да се направи обосновано съмнение, че обвинените са направили действията, за които са привлечени към наказателна отговорност. Въпреки, че са неосъждани, съгласно съда, има действителна заплаха те да се укрият и да извършат други закононарушения. Аргументи за това са тежестта на обвиняванията, както и метода на осъществяване на закононарушенията - осъществени при висока организираност, с огромна инвестиция, при влагането на забележителен финансов и човешки запас.

Определенията на Окръжен съд – Русе подлежат на обжалване в тридневен период.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР