24 часаОбрат! Лекарят стрелял на улицата, заличавал следите от убийствотоАрестуваният

...
24 часаОбрат! Лекарят стрелял на улицата, заличавал следите от убийствотоАрестуваният
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

Обрат! Лекарят стрелял на улицата, заличавал следите от убийството

Арестуваният в Пловдив доктор Иван Димитров е направил опит да заличи следите от мястото на престъплението. След като по негови думи е изпразнил цялостен пълнител в крадеца Жоро Плъха, вместо да се обади на тел. 112, той е позвънил на собствен другар и го е помолил да пристигна в дома му. Двамата дружно са заличавали следите от мястото на престъплението. Това оповести окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов на ексклузивен брифинг с медиите. Той изясни, че на 2 март през нощта Жоро Плъха е направил опит да краде движимости от гаража на доктора, който се намирал в блока.

" Жоро Джевизов не е влизал в жилището на лекар Димитров, което се намира на 2-ия етаж на къщата му. По това време брачната половинка му Жулиета и двете деца не са били вътре, както до момента се говореше в общественото пространство ", уточни Румен Попов.

Труд

Вноски за трета пенсия и на новите чиновници

Фирмите ще би трябвало да ползват идентични правила за обезпечаване на новите и на по-опитните служащи. Доброволни вноски за трета пенсия ще би трябвало да се вършат и за новите служащи, в случай че такива осигуровки са вършат за старите фрагменти. На работодателите обаче ще се даде период от 6 месеца след наемането на служащия, след приключването на който ще би трябвало да му внасят осигуровките.

Монитор

Села се въоръжават с модифицирани пушки

Засечените преправени пушкала са главно в дребните обитаеми места отвън София, където хората се пазят от нападения на крадци с тях. Пушките се взимат безусловно от пазарите за не повече от 40-50 лв., след което с минимална инвестиция стават на " флоберки ", които умерено могат да убият човек, обясниха пред " Монитор " от Министерство на вътрешните работи. От там разясниха, че към днешна дата този вид пушки (над 24J) са на осведомителен режим в полицията.

Или другояче казано е належащо единствено да се попълни едно заявление, че те са купени, след което не подлежат на никакъв надзор. Не е нужна регистрация, както и изтъкване на подробни данни.

Стандарт

Теменужка остава енергиен министър

Теменужка Петкова остава министър на енергетиката, заяви " Канал 3 ". За това са се разбрали съдружните сътрудници през днешния ден. Срещата, на която са взели участие и множеството министри, е била тази заран при премиера Бойко Борисов. Надделяло е мнението, че Петкова няма никаква виновност към договорката с ЧЕЗ, поради която подаде оставка.

Въпросът е решен - няма да бъде призната оставката на Теменужка Петкова. Това е на решение от срещата, на която бяхме множеството министри през днешния ден. Нашето мнение - на " Обединени патриоти ", е че няма никакво съображение да се търси изкупителна жертва, и то жертва, която няма никаква виновност. Това сподели пред вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов пред БиТиВи.

Сега

Парламентът отново ще уголемява рамките на неизбежната защита

Управляващите ще употребяват убийството в Пловдив, с цел да стартират промени в Наказателния кодекс и да разширят случаите, при които няма да се носи отговорност за ликвидиране или друго закононарушение, в случай че то е при неизбежна защита. Това стана ясно от думите на вицепремиера Красимир Каракачанов пред bTV.

Още през уикенда, когато в няколко града имаше митинги в отбрана на доктор Иван Димитров от Пловдив, депутати от Вътрешна македонска революционна организация обявиха, че имат подготвеност да внесат промени в Наказателен кодекс. Димитров е упрекнат за убийството на Георги Джевизов-Плъха при превишаване на неизбежната защита, който влезнал в гаража му, с цел да краде. Има и обвиняване за държане на муниции без позволение - в жилището му са открити патрони за револвер.

Капитал дейли

Всички ВЕИ централи ще продават силата си на борсата от 1 юли

Промените в Закона за енергетиката, които се приготвят поради недоволството на бизнеса от нарасналата в края на предходната година цена на тока, няма да се одобряват на пожар. Първоначалното бързане към този момент е сменено с разисквания и разбори, които ще продължат в идващите месеци. Целта е новите разпореди да влязат в действие на 1 юли, когато стартира и новият регулаторен интервал в електроенергетиката. Това стана ясно по време на социална полемика в Народното събрание на 6 март. Участващите в процеса страни - отрасловото министерство, депутатите от енергийната комисия, производителите и търговците на ток, корпоративните консуматори, секторният регулатор и енергийната борса, са постигнали кардинално единодушие и поддържат промените. Единствените неясноти са свързани единствено с детайлите по използването им.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР