24 часа след експлозията в Бейрут спасителните екипи губят надежда,

...
24 часа след експлозията в Бейрут спасителните екипи губят надежда,
Коментари Харесай

Момиче оцеля повече от 24 часа под развалините в Бейрут

24 часа след детонацията в Бейрут избавителните екипи губят вяра, че ще открият живи хора под руините на постройките. Докато не престават да копаят те попадат на детска глава. Спасителите съумяват да изровят 12-годишната Дана Омар от руините на постройка, която се намира покрай пристанището.

През това време хора на улицата обезверено търсят околните си и се пробват да почистят улиците от руините от детонацията, която умъртви повече от 145 души и рани повече от 5000. Появата на Дана е необичаен лъч вяра и благополучие в тези мрачни дни за Бейрут. Нейният татко Ахмед не спирал да обикаля лечебните заведения и моргите и да беседва с пожарникарите, служителите на реда и силите за сигурност, търсейки щерка си.

Малко след гърмежа Ахмед научава, че всички от фамилията му са починали, единствено тялото на Дана липсва. Така той стартира обезвереното си търсене. Повече от ден по-късно той за финален път се връща на мястото, където в този момент се намират останките от вкъщи му. Всъщност, Ахмед е първият, който я вижда.

Момичето е тежко ранено и се лекува в една от лечебните заведения в Бейрут.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР