23-годишният подсъдим Алекс П. е бил признат за виновен за

...
23-годишният подсъдим Алекс П. е бил признат за виновен за
Коментари Харесай

23-годишен мъж ще лежи 15 години в затвора за жестокото убийство в Монтанско

23-годишният обвиняем Алекс П. е бил приет за отговорен за съзнателно ликвидиране , осъществено с особена свирепост. Престъплението е квалифицирано по член 116, алинея 1, т. 6, прочие 5, вр. член 115 от Наказателен кодекс. Той е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Монтана и е бил наказан на 15 години затвор при непоколебим режим на изтърпяване . Уважен е гражданският иск в размер на 150 000 лв. .

Припомняме, че на 1 февруари предходната година подсъдимият дружно с Илиян И. са консумирали алкохол пред магазин в центъра на монтанското село Горно Церовене . Впоследствие двамата тръгнали по ул. „ Главна “. Пред една от къщите имало складирани на купчина дървени трупи . Под влияние на алкохола и нападателния темперамент, Алекс П. взел едно дърво и нанесъл с него мощен удар на Илиян И. в региона на главата . Пострадалият паднал, а подсъдимият траял да му нанася голям брой удари с дънери в региона по главата и скачал върху тялото му .

След тези дейности Алекс П. потърсил помощ от живееща в близост жена , като я помолил да вдигнат Илиян И. Свидетелката обърнала внимание на следи от кръв върху потърпевшия и към него . Тя предположила, че мъжът е мъртъв. Видимо изплашен от случилото се, Алекс П. декларирал, че го намерил паднал пред къщата й .

Подаден бил сигнал на телефон 112, след което на място пристигнали полицейските чиновници.

В хода на следствието са били събрани доказателства за виновността на Алекс П. към жестокото ликвидиране .

Осъдителната присъда предстои на обжалване и митинг в законоустановения период пред Софийския апелативен съд.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР